REUTERS/Mike Segar
REUTERS/Mike Segar

Rošada u Red Bullu, Lawson umjesto Ricciarda

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 26.09.24. | 19:37

Lawson je od 2022. bio rezervni vozač momčadi

Novozelanđanin Liam Lawson (22) zamijenit će Australca Daniela Ricciarda (35) na preostalih šest utrka sezone Formule 1, priopćio je Visa Cash App RB Formula One Team (VCARB) koji je u vlasništvu Red Bulla.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Lawson je od 2022. bio rezervni vozač Red Bulla i do sada je zamijenio Ricciarda na pet utrka prošle godine kada je Australac bio ozlijeđen.

"Daniel je bio pravi džentlmen i na stazi i izvan nje, nikad bez tog osmijeha. Nedostajat će nam, ali će uvijek imati posebno mjesto u Red Bullovoj obitelji," rekao je šef tima Laurent Mekies u izjavi.

"Također bih želio iskoristiti ovu priliku poželjeti dobrodošlicu Liamu. On već dobro poznaje momčad. Vozio je za nas prošle sezone i dobro se snašao u teškim okolnostima, tako da će to biti prirodan prijelaz," dodao je.

Ricciardo je u karijeri upisao 258 nastupa u F1 ostvarivši osam pobjeda, te ukupno 32 postolja.

U F1 je debitirao 2011. u bolidu HRT Formula 1 Teama. Potom je vozio za Toro Rosso (2012-13), pa četiri godine za Red Bull, te po dvije godine za Renault i McLaren. Od 2023. je nastupao za AlphaTauri, današnji VCARB nadajući se da će biti premješten u Red Bull u paru s Maxom Verstappenom.

Na društvenim mrežama Ricciardo je nagovijestio vjerojatni kraj svoje karijere.

"Volio sam ovaj sport cijeli život. Divlji je i prekrasan. Hvala timovima i pojedincima koji su odigrali svoju ulogu. Navijačima koji vole sport ponekad više od mene, haha, hvala. Uvijek će biti uspona i padova, ali bilo je zabavno," poručio je Ricciardo.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Formula 1Daniel RicciardoLiam Lawson

Ostale Vijesti