REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

Roglič imenovan za kapetana momčadi Bora-hansgrohe za Tour de France

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.01.24. | 21:08

Roglič će uz sebe imati odlične pomagače, pobjednika Gira d'Italia 2022. Australca Jaija Hindleyja te petoplasiranog s Tour de Francea 2022., Rusa Aleksander Vlasova

Slovenski biciklist Primož Roglič bit će kapetan momčadi Bora-hangrohe na najvećoj cestovnoj biciklističkoj utrci Tour de Franceu, objavili su u srijedu iz njemačke ekipe u koju je trostruki pobjednik španjolske Vuelte i prošlogodišnji pobjednik talijanskog Gira stigao kao pojačanje za novu sezonu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Spomenute uspjehe je 34-godišnji slovenski biciklist ostvario u dresu nizozemske Jumbo-Visme u koju je došao 2016. i u osam sezona bio jedan od glavnih protagonista na najznačajnijim svjetskim utrkama.

"Idemo na Tour s vođom, a to je Primož. Sve drugo ne bi imalo smisla", rekao je sportski direktor momčadi Bora-hangrohe Rolf Adag u srijedu tijekom priprema na španjolskom otoku Mallorci.

"Osvojili smo Giro, Tour je sljedeći logičan korak. To je savršen spoj s Primožom. Već je bio drugi i naravno da želi doći do vrha", dodao je Adag.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Roglič je drugo mjesto na Tour de Franceu osvojio 2020., kad je iznenađujuće ispustio prednost u pretposljednjoj etapi, brdskom kronometru na kojem je uvjerljivo slavio njegov sunarodnjak Tadej Pogačar, kojem je to bio debi na najpoznatijoj biciklističkoj utrci u svijetu.

Godinu poslije Pogačar je obranio naslov, da bi u prethodna dva izdanja slavio Danac Jonas Vingegaard koji je bio Rogličev momčadski kolega u Jumbo-Vismi. Roglič nije imao sreće, jer su ga padovi na Touru prisilili na odustajanje 2021. i 2022., a prošle godine je odlučio Tour zamijeniti nastupom na talijanskom Giru. To se pokazalo odličnom odlukom, jer je došao do još jednog Grand Tour trofeja pa mu za popunjavanje kolekcije nedostaje još samo trijumf na Tour de Franceu.

"Uvjeren sam da ćemo osvojiti Tour. Imamo jasan cilj. Sada je na nama da ostvarimo plan", rekao je 34-godišnji slovenski biciklist.

Roglič će uz sebe imati odlične pomagače, pobjednika Gira d'Italia 2022. Australca Jaija Hindleyja te petoplasiranog s Tour de Francea 2022., Rusa Aleksander Vlasova.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Primož RogličBiciklizam

Ostale Vijesti