Robert Seligman osvojio srebro na Europskom prvenstvu!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 12.08.18. | 16:38

Nastavlja se niz velikih uspjeha hrvatskih sportaša.

Robert Seligman je osvojio srebrnu medalju na konju s hvataljkama na Europskom prvenstvu u Glasgowu. Druga je ovo europska medalja osječkog gimnastičara nakon bronce u Lausannei prije 10 godina.

U finalu ove discipline nastupila su dva Hrvata – Filip Ude i Robert Seligman. Prvi je na spravu i zašao Ude koji je u svojoj vježbi napravio nekoliko manjih pogrešaka pa su mu suci smanjili početnu ocjenu te je na kraju završio nastup s ocjenom 14.000. U tom trenutku bilo je to dovoljno za treće mjesto, ali iza njega je trebalo nastupiti još nekoliko gimnastičara.

Jedan od njih je bio Seligman koji nije imao većih grešaka. Smireno je odradio svoju vježbu, a odmah po doskoku je pokazao da je zadovoljan izvedbom. Zadovoljni su bili i suci koji su mu dodijelili ocjenu 14.866 što je u tom trenutku bilo dovoljno za drugo mjesto, odmah iza sjajnog Irca Rhysa McClenaghana koji je odradio fantastičnu vježbu te dobio ocjenu 15.300.

U tom trenutku je Seligman znao da ima medalju jer je nastupiti još trebao samo Slovenac Sašo Bertoncelj koji je bio dobar, dovoljno dobar da izjednači Seligmanovih 14.866 te podijeli srebrnu medalju.

Ude je na kraju zauzeo šesto mjesto.

(Foto: Action Images)


Tagovi

konj s hvataljkamaGimnastikaRobert Seligman

Ostale Vijesti