REUTERS/Jason Cairnduff
REUTERS/Jason Cairnduff

Ristoski osvojila treću olimpijsku medalju zaredom, Sinovčić također do postolja

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.09.21. | 10:16

Sad smo na ukupno pet odličja u Tokiju

Mikela Ristoski, hrvatska predstavnica na Paraolimpijskim igrama u disciplini skok u dalj, osvojila je broncu u konkurenciji sportaša s intelektualnim poteškoćama. 31-godišnjoj atletičarki to je treća medalja s posljednjih triju Igara, prvo je u Londonu 2012. također bila treća, da bi četiri godine kasnije u Riju stigla do zlata.

Pobjedu je u Tokiju odnijela Poljakinja Karloina Kucharczyk, koja je sa skokom od 6,04 metara postavial novi paraolimpijski rekord. Druga je bila ruska predstavnica Aleksandra Ručnika s 5,49, dok je naša Ristoski imala rezultat 5,46.

“Sretna sam osvojenom medaljom, ali ne i sa skokovima. Dugo smo čekali pa sam se malo ohladila. Međutim, sretan sam zbog medalje. Nije to mala stvar, tri medalje u nizu. Zaista mogu biti ponosna, no nisam još sve relkla. Već godinama se nas dvije i Ruskinja borimo. Ovaj put je bila bolja i moram joj čestitati”, kazala je Ristoski.

Do trećeg je mjesta stigao u Japanu stigao i najbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić, koji je osvojio treće mjesto na 100 metara leđno u kategoriji S6. U neizvjesnoj je završnici prestigao Kineza Honga Yanga i tako stigao do medalje. Imao je rezultat 1:15.74, srebro je pripalo Argentincu Matiasu de Andradi (1:15.40), dok je najbolji bio Kinez Hong Guang (1:12.72).

“Ovo je nešto fenomenalno, trenutno nema nitko sretniji od mene. Znam da će mnogi misliti da je to tek bronca, ali treba biti ponosan što sam uopće ovdje. Zatim što sam ušao u finale, a boriti se za medalju i osvojiti je, iznad toga nema ništa. Kada se vratim bit će fešta u mom Gradcu gdje smo već slavili dva puta kada bio europski i svjetski prvak”, zaključio je Sinovčić.

Bile su to ukupno četvrta i peta medalja za Hrvatsku, za koju su medalje ranije osvajali diskaši Velimir Šandor te Ivan Katanušić (srebro), kao i Anđela Mužinić te Helena Dretar Karić u stolnoteniskim parovima (bronca).


Tagovi

Mikela RistoskiParaolimpijske igre

Ostale Vijesti