Foto Kurti
Foto Kurti

Rijeka osvojila Futsal Cup, a iz novog vodstva kluba poručili: “Želimo Ligu prvaka na Trsatu dogodine”

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 05.10.24. | 17:51

U Gradskoj vijećnici Grada Rijeka održana je Izvanredna skupština HMNK Rijeka na kojoj je Vedran Frelih jednoglasno dobio novi predsjednički mandat, a osvojen je i jaki Futsal Cup

Nešto manje od sat vremena trebalo je skupštinarima HMNK Rijeke, njih 36 od 58, da jednoglasno potvrde sve odluke na Izvanrednoj izbornoj Skupštini kluba održanoj u Gradskoj vijećnici grada Rijeke. Inicijator ove ambiciozne riječke futsal priče Vedran Frelih ostao je predsjednikom, Marin Frelih dopredsjednikom, a Bernard Marić tajnikom kluba. “Pojačanje” je drugi dopredsjednik kluba Sanjin Ugarković, riječki gospodarstvenik s dugim stažom u nogometu na raznim funkcijama. Osim ove četvorke u Izvršni odbor kluba izabrani su i Matija Blažević, Ado Kučan i Jadranko Smokrović, a u Nadzorni odbor Nela Šuša, Petra Karanikić, Velibor Panjković, Davor Rameša i Marijan Vundać.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U Skupštini kluba svoje mjesto našlo je mnoštvo bivših nogometaša (Jasprica, Buršić, Butorović, Michellazi, Tabar, Vitori, Šolić, Mance, Lukačić…), liječnika (Čubranić, Kolić, Nemec, Ružić…), sveučilišnih profesora (Lazzarich, Karanikić…) i niza gospodarstvenika (Herak…), a skup u Gradskoj vijećnici uveličalo je i niz poznatih (malo)nogometnih lica poput Mladenovića, Radovića, Koljanina…

“Prije četiri godine, kada smo kretali u sve ovo, bilo nas je u Upravi – petero. Sada nas je deset puta više! Od početka smo vjerovali da možemo doći do jednog od naših ciljeva i najviše ranga natjecanja, ali ni sami nismo vjerovali da ćemo to uspjeli u tri godine”, rekao je na početku Skupštine novi-stari predsjednik Vedran Frelih, kako prenosi Novi list, a na kraju punoga srca poručio: “Ponosan sam što smo došlo do ovoga, to govori da smo postali pravi klub!”

Skupštinari su pljeskom pozdravili prijedlog da jedna od riječkih malonogometnih legendi Mile Tabar ponese titulu počasnog člana kluba. Bila je to prilika da predsjednik Skupštine i riječki nogometni kroničar Marinko Lazzarich podsjeti na 70-te godine kada je u Rijeci počeo djelovati malonogometni klub Stari grad, prepoznatljiv i na prostoru bivše države. O tome puno zna Mladen Hodak, koji je postao riječki sinonim za ovaj sport u gradu na Rječini.

“Onaj mali nogomet je bio romantičan, današnji futsal je brz i atraktivan. Želim sve najbolje svima u klubu i da postanemo prvaci Hrvatske!”, rekao je Hodak uz burno odobravanje nazočnih, a Sanjih Ugarković objasnio zbog čega se priključio ovom projektu.

"Jednostavno sam se morao priključiti kada sam vidio da su ti mladi ljudi onakvi kakav sam ja bio prije 20 godina, išao glavom kroz zid i pucao na najviše. Mali nogomet je moja prva ljubav I rekao sam bit ću uz vas jer ste ambiciozni i imate najviše ciljeve, naslov prvaka i Ligu prvaka, Sporting, Barcelonu i takve klubove na Trsatu. S ovim ljudima imamo dovoljno snage i iskustva da to postignemo, to će se sigurno dogoditi”, kazao je Ugarković uz napomenu kako je i sam svoje sportske početke vezao uz mali nogomet i nezaboravne uspomene na ekipu Staroga grada u kojoj su igrali neki od nazočnih skupštinara.

Inače, futsal momčad Rijeke osvojila je prvo izdanje međunarodnog turnira Futsal Cup, što se od prošloga petka do nedjelje igrao na parketu Dvorane mladosti. Bijeli su na putu do prvog trofeja u uvertiri sezone velikih očekivanja, ujedno i premijernog nastupa u HMNL-u, svladali srpskog prvaka Fon Banjicu te remizirali s hrvatskim prvoligašem Vrgorcem i šestoplasiranom momčadi poljskoga prvenstva Bochnijom. Riječani su odradili tri jake provjere u kojima su se predstavila i zvučna pojačanja reprezentativnog kalibra. Teo Turk, Đorđe Rosić i Žiga Čeh zabili su prve pogotke u bijelom dresu, Max Vesel se uklopio u dobra izdanja ostatka momčadi predvođene osloncima lanjskih prvaka Prve HMNL, vratarom Carlom Berkovićem, Elvirom Husarićem i dokapetanom Alenom Fetićem.

Trener Duje Maretić suglasan je s konstacijom da pobjednički mentalitet treba graditi i kroz pripreme, ali njemu su ove tri utakmice u prvom redu poslužile da opipa puls momčad nekoliko tjedana uoči početka prvenstva.

“Ovaj turnir je poslužio da vidimo u kakvom smo stanju. Moram čestitati momčadi. Slovenski reprezentativci su odigrali nevjerojatnih sedam utakmica. Skidam im kapu. Mi smo doslovno napravili jedan zajednički trening prije početka turnira. Imamo veliki potencijal i velike rezerve. Idemo se sada zatvoriti u dvoranu i nastaviti raditi. Što se turnira tiče, sve ekipe su fantastične. Dobili smo podražaj koji smo i željeli”, kazao je trener Riječana.

Slijedi provjera protiv Futsal Dinama. (G, Foto Kurti)



Tagovi

FutsalFutsal CupHMNK RijekaVedran FrelihSanjin Ugarković

Ostale Vijesti