MNK Futsal Dinamo
MNK Futsal Dinamo

Pula u produžetku slomila Fustal Dinamo, Square poveo u polufinalnoj seriji protiv Olmissuma

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 19.04.24. | 20:55

Odigrane su prve polufinalne utakmice

Prvi susret polufinalnog okršaja između Stanoinvest Futsal Pule i Futsal Dinama odigran je ovog petka u Puli u napetom susretu koji je na kraju otišao i u produžetke. Pobjednik je na kraju bila domaća momčad koje u zadnjim minutama susreta uspjela doći do pobjede te tako povesti u seriji rezultatom 4-3.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gosti iz Zagreba su bili ti koji su preuzeli inicijativu u uvodnim minutama te su dva puta zaprijetili golu domaćina preko dva Novaka, Filipa i Tihomira, ali bez većeg učinka. Kombinacija Mataja-Blazquez presjekla gostujuću obranu što je na najbolji način iskoristio Španjolac plasiravši loptu u same rašlje za prednost svoje momčadi. Daniel Moravac je vrhunskom rolom izbacio Piplicu i pospremio loptu u mrežu za udvostručenje prednosti.

Domaćini su držali totalnu kontrolu u igri te su stvarali prilike sa svih strana, ali ih nisu uspjeli pretočiti u još veću prednost. Futsal Dinamo je to uspio kazniti pogotkom, praktički iz ničega, kada je jednu ispucanu loptu presjekao Tihomir Novak te je iz prve glavom fenomenalno pronašao Perića koji je zabio za svoj 17. pogodak u sezoni. Gosti iz Zagreba stigli su do izjednačenja minutu prije predaha kada je oštar ubačaj Filipa Novaka nes(p)retno u gol skrenuo Mataja. U nastavku smo vidjeli i manje prilika, a niti jedan pogodak pa se otišlo u produžetke.

Prvi produžetak otvorili su bolje domaćini, ali golova nije bilo. Početkom drugog produžetka Futsal Pula se vratila u prednost u trenutku kada se činilo da su jedna i druga momčad igrali bez većih rizika. Blazquez je pronašao sasvim samog Mataju ispred Piplice koji je uspio obraniti njegov pokušaj, ali Blazquez je spremno naletio na odbijenu loptu te ju je pospremio u gol.

Futsal Dinamo je u posljednoj minut susreta imao tri sjajne prilike koje nije uspio iskoristiti. Prvo je Filip Novak pokušao škaricama iz bliske udaljenosti, ali to je otišlo pored gola. Zatim je Dekanić promašio cijelu loptu pred praktički praznim golom te naposljetku izvrstan udarac Postružina skinuo je Gozi te je Stanoinvest Fustal odnijela zasluženu pobjedu.

U prvom dvoboju polufinala doigravanja Square je tijesno slavio protiv Olmissuma i tako poveo u seriji koja se igra do tri pobjede rezultatom 3-2. Momčad Marina Jukića je u prvom poluvremenu stekla dva gola prednosti, u nastavku dvaput imala i tri gola prednosti, no Omišani se nisu predavali, te su u završnici susreta došli do minimalnog zaostatka. No ipak, više od toga nisu uspjeli, te je Square na koncu ostvario zasluženu pobjedu, piše CroFutsal.

Igrala se 11. minuta kada Cvjetković iz kornera s lijeve strane daje povratnu loptu za Djaelsona čiji udarac s vrha kaznenog prostora brani Rozga, no lopta se odbija do Lintule koji s 4 metra nije imao težak zadatak zabiti za 1-0. Gostujući trener Frane Despotović reagirao je minutom odmora, no vrlo brzo nakon povratka na parket domaći još jednom zabijaju. Kuraja je po desnoj strani prošao Antonia Juretića i izašao pred Rozgu, te ga efektno prebacuje za 2-0. U ranoj fazi nastavka Square dolazi do povećanja prednosti. Kuraja se oslobodio za udarac s 9-10 metara, vratar Rozga to odbija, ali samo do Đuraša koji s 4-5 metara zabija za 3-0. No tek što su pošli s centra Omišani su uzvratili. Rozga se priključio napadu i proigrao Vanhu na desnoj strani koji iz teške pozicije pogađa bliži kut vratara Primića koji kao da nije očekivao udarac finskog reprezentativca u ovoj situaciji.

Nakon osvojene lopzte Cvjetković je povukao kroz sredinu i dodao na lijevu stranu za Djaelsona koji s 9 metara lijepo pogađa suprotni kut od vratnice za 4-1. Nakon toga Omišani prelaze na igru s vratarem Rozgom u fazi napada, a ubrzo je ulogu golmana-igrača preuzeo Žilić, a domaći se vrlo dobro brane sve do 35. minute kada najprije udarac Sekulića s lijeve strane brani Primić, a na odbijenu loptu natrčava Kustura i sa 4-5 metara zabija za 4-2. U 38. minuti Olmissum se potpuno vraća u igru. Strpljivo su gosti odigrali s golmanom-igračem, Kustura je dodao za Sekulića koji s 10 metara s lijeve strane zabija za 4-3. Do kraja gledamo nastojanja gostiju da dođu do izjednačenja, no bez uspjeha. Domaći su se vrlo dobro branili i do kraja sačuvali minimalnu prednost i tako poveli u polufinalnoj seriji koja se ove sezone igra na tri pobjede.

Dubrovčani su tako došli korak bliže finalu, a drugi susret na rasporedu je već u nedjelju kada će u nešto kasnijem termini Dubrovčani i Omišani još jednom odmjeriti snage.



Tagovi

MNK Futsal DinamoFutsal PulaHMNLMNK Square

Ostale Vijesti