Reuters/Andrew Boyers
Reuters/Andrew Boyers

Prvijenac Nizozemke Lamens u Osaki

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 20.10.24. | 11:10

Objema natjecateljicama ovo je bilo prvo finale u karijeri na najvišoj razini, a dvadesetpetogodišnja Lamens upisala je prvi WTA naslov

Nizozemka Suzan Lamens pobjednica je teniskog turnira serije WTA 250 u japanskoj Osaki nakon što je u finalu svladala Australku Kimberly Birrell s 6-0, 6-4 za prvi naslov u karijeri.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Objema natjecateljicama ovo je bilo prvo finale u karijeri na najvišoj razini, a dvadesetpetogodišnja Lamens upisala je prvi WTA naslov.

Lamens, koja nikada nije ušla u glavni ždrijeb na Grand Slam turnirima, prvi će put u karijeri napredovati među 100 najboljih na WTA ljestvici jer će u ponedjeljak će zauzimati najmanje 88. mjesto.

Godinu dana starija Birrell igrala je dva finala parova (Hobart 2016., Monterrey 2023.), a na ažuriranoj WTA ljestvici u ponedjeljak bit će oko 110. mjesta.

U današnjem dvostrukom rasporedu dvije su natjecateljice morale odigrati polufinale. Lamens je pobijedila Francuskinju Dianu Parry 6-2, 6-4, dok je Birrell bila bolja od Japanke Aoi Ito 6-4, 6-3.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

WTA Osaka

Ostale Vijesti