REUTERS/Murad Sezer
REUTERS/Murad Sezer

Prvi dan EP-a - tri bronce za Hrvatsku!

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 09.05.24. | 17:09

Hrvatska tekvondou reprezentacija dobro otvorila Euro.

Prvog dana natjecanja na Europskom prvenstvu u tekvondou u Beogradu na tatami je izašlo troje hrvatskih predstavnika i svih troje je osvojilo brončanu medalju, olimpijska pobjednica Matea Jelić u kategoriji do 73 kilograma, Bruna Duvančić do 49kg i Josip Teskera do 54kg.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jelić je kao nositelj bila slobodna u prvom kolu, u drugom je bez većih problema svladala reprezentativku Bosne i Hercegovine Saru Pidro rezultatom 2-0 u kategorijama da bi u četvrtfinalnoj borbi za odličja Matea slavila protiv Srpkinje Ive Petrović sa 2-1 u rundama. U polufinalu je Jelić put vodio na prvu nositeljicu, Francuskinju Laurin koja ju je zaustavila.

Duvančić je također kao nositelj bila slobodna u prvom kolu da bi nastup otvorila pobjedom u osmini finala protiv Grkinje Sargantani sa 2-0 u kategorijama. U borbi za medalju Duvančić je pobijedila Šveđanku Indru Boden s novih 2-0 u rundama dok ju je u polufinalu zaustavila druga nositeljica Turkinja Dincel Kavurat. 

Teskera je do medalje stigao pobjedama protiv Šveđanina Musse i Azerbajdžanca Dadašova dok ga je u polufinalnoj drami sa 1-2 u rundama zaustavio Turčin Camoglu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina) 


Tagovi

borilački sportoviTekvondo

Ostale Vijesti