Hrvatski karate savez/Facebook
Hrvatski karate savez/Facebook

Prva zlata za Hrvatsku! Lena Stojković i Anđelo Kvesić osvojili zlatne medalje

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 21:58

Hrvatska tekvondašica Lena Stojković osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 46 kilograma, dok je nešto ranije hrvatski karataš Anđelo Kvesić osvojio zlatnu medalju u kategoriji iznad 84 kg

Četvrtog dana natjecanja na Europskim igrama u Poljskoj, Hrvatska je stigla do prvih medalja i to dva zlata.

Hrvatska tekvondašica Lena Stojković osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 46 kilograma, dok je nešto ranije hrvatski karataš Anđelo Kvesić osvojio zlatnu medalju u kategoriji iznad 84 kg.

Dvostruka svjetska i europska prvakinja u tekvondou Splićanka Lena Stojković nastavila je svoju dominaciju i na Europskim igrama u Krakovu.

U prvom izlasku na tatami u kategoriji do 46 kg bila je bolja od Mađarice Hanne Csaki u dvije runde (10-0, 14-6), da bi u četvrtfinalu svladala Britanku Phoenix Faith Goodman sa 2-0 (4-1, 10-5) te tako osigurala borbu za novo odličje. U polufinalu je nadmašila Cipranku Kyriaki Kouttouki ponovno u dvije runde (11-3, 17-7), a potom je u finalu slavila protiv Talijanke Sofije Zampetti sa 2-0 (17-4, 14-10).

Novi je to veliki uspjeh 21-godišnje članice splitskog Marjana koja je dvostruka svjetska (2023, 2022) i dvostruka europska prvakinja (2022, 2021).

Sjajan dan hrvatskog sporta u Poljskoj upotpunio je karataš Anđelo Kvesić osvojivši zlatnu medalju u kategoriji iznad 84 kg.

Europski prvak je u finalu pobijedio Turčina Fatiha Sena sa 5-0. Bila je to njegova druga pobjeda protiv turskog borca nakon što ga je dobio u skupini sa 5-3.

Kvesić je na putu do prvog hrvatskog zlata u Poljskoj stigao s pet uvjerljivih pobjeda. U skupini je porazio Grka Michaila Tzanosa (4-1), potom Fatiha Sena sa 5-3, dok Poljak Maciej Gebka nakon 30 sekundi više nije mogao nastaviti borbu i bio je prisiljen na predaju.

U polufinalu je Kvesić bio bolji i od Asimana Gurbanlija iz Azerbajdžana sa 5-3, a zatim je u finalu još jednom porazio Sena. (hina)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.Tagovi

Lena StojkovićAnđelo Kvesićborilački sportoviEuropske igre

Ostale Vijesti