Profesor se ne da: Ivica nastupa na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.02.17. | 09:19

Hrvatski skijaški savez je jučer objavio kako će najbolji hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić nastupiti na Svjetskom prvenstvu, koje sutra počinje u švicarskom St. Moritzu.

Iako je već ove sezone pokazao da više ne ide i da su problemi s koljenom preveliki i preopasni za ozbiljnije i konkurentne nastupe u Svjetskom kupu, 37-godišnji Ivica Kostelić planira nastupiti na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu.

Ipak, to neće biti u Profesorovoj najboljoj disciplini u kojoj je redovito osvajao medalje – kombinaciji, nego u omiljenoj disciplini - slalomu. Pretpostavlja se da su razlog propuštanja kombinacije preveliki problemi s koljenom zbog kojih je Kosteliću teško voziti brze discipline.

Utrka slaloma na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu je na rasporedu posljednjeg dana natjecanja, 19. veljače, ali još nije sigurno hoćemo li na startu vidjeti Ivicu. Naime, postoji šansa da će Kostelić, zajedno s Eliasom Kolegom morati voziti kvalifikacije zbog velikog broja natjecatelja. Sigurno mjesto u utrci slaloma imaju Matej Vidović i Istok Rodeš.

Ukupno je za nastup u St. Moritzu prijavljeno 12 hrvatskih skijaša i skijašica. Hrvatski skijaški savez je na svojim služenim stranicama objavio kako je u utorak na rasporedu utrka ženskog Super G-a, na kojoj će nastupiti Leona Popović. U srijedu u muškom Super G-u startaju Filip Zubčić i Max Ullrich. Desetog veljače je na rasporedu ženska utrka alpske kombinacije u kojoj će nastupiti Leona, a sljedeći dan hrvatske boje u muškom spustu brani Ullrich.

Drugi tjedan Svjetskog prvenstva počinje kvalifikacijskom utrkom za ženski veleslalom na kojoj će nastupiti Andrea Komšić, Lana Zbašnik i Ida Štimac, dok još nije izvjesno hoće li Leona morati voziti kvalifikacije.

Istoga dana Ullrich će nastupiti u alpskoj kombinaciji, dok je Zubčićev nastup u istoj utrci upitan.

16. veljače na rasporedu je ženski veleslalom na kojemu će nastupiti sve četiri naše predstavnice. U kvalifikacijama za muški veleslalom istoga dana nastupit će Elias i Samuel Kolega te William Vukelić. Dan nakon, na kvalifikacijskoj utrci za ženski slalom nastupit će Štimac, a upitan je nastup Komšić i Popović. U muškom veleslalomu nastupit će Zubčić, Elias Kolega, Samuel Kolega i Vukelić.

Subota 18. veljače donosi utrke ženskog slaloma na kojima će nastupiti Komšić, Popović i Štimac, a Svjetsko prvenstvo zatvaraju skijaši slalomom.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u skijanjuOstali sportoviSkijanjeIvica Kostelić

Ostale Vijesti