Primorje u majstorici obranilo naslov prvaka Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 23.05.15. | 20:14

Primorje EB je obranio naslov prvaka Hrvatske u vaterpolu. U petoj utakmici finalne serije Riječani su na svojem bazenu s 11:8 pobijedili Jug CO.

 

Utakmica je počela slično kao i prošla u Dubrovniku. Primorje je krenulo agresivno od početka te povelo s 4:0, ali ovaj put nije bilo žestokog odgovora Dubrovčana. Doduše, Jug je u drugoj četvrtini uspio smanjiti rezultat na 4:2, ali je Xavi svojim golom pred kraj tog dijela utakmice vratio prednost Riječana na tri pogotka.

Početak treće četvrtine je i odlučio utakmicu. Primorje je postiglo dva uzastopna pogotka te su domaćini otišli na 7:2, prednost koju Jug više nije uspio sustići.

U samoj završnici, posljednjih osam minuta utakmice, Dubrovčani su postigli dva gola više, ali to je bilo dovoljno samo da ublaže poraz.

Primorje je na ovaj način došlo do svojeg 2. naslova prvaka Hrvatske dok je Jug ostao na 11. Mladost ima 10, a POŠK jedan naslov. Riječanima je ovo i treći ovosezonski naslov nakon Kupa Hrvatske i regionalne lige. U prilici su osvojiti i naslov prvaka Europe na Final 6 turniru koji se igra sljedećeg tjedna u Barceloni. Primorje u polufinalu čeka pobjednika susreta između Juga i mađarskog Egera pa je moguće da ćemo dvoboj dva najbolja hrvatska kluba gledati još jednom u ovoj sezoni.

U današnjoj utakmici su po tri gola za Primorje dali Sukno, Muslim i Garcia dok su Krapić i Šetka po jednom bili precizni. Na drugoj strani su tri gola dali Bošković i Janovića, a po jedan Bicari i Ivanković.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Prvenstvo Hrvatske u vaterpoluvaterpoloJug COPrimorje

Ostale Vijesti