Primorje u Barceloni pobijedilo Jug za finale Eurolige!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.05.15. | 20:31

Vaterpolisti riječkog Primorja u hrvatskom su polufinalu završnog turnira LEN Lige prvaka u Barceloni svladali dubrovački Jug s 10:9 i tako izborili finale i priliku za četvrti trofej ove sezone.

Primorje je ove sezone već u vitrine pospremilo domaće prvenstvo i Kup te regionalnu ligu, a sutra će imati priliku i za četvrti naslov. Protivnik u finalu, njihovom drugom u povijesti i drugom u posljednje četiri godine, bit će kao i 2012. godine talijanski Pro Recco hrvatskog reprezentativca Mara Jokovića, koji je u drugom polufinalu, s tijesnih 12:11, golom šest sekundi prije kraja svladao domaćina Final Sixa, španjolsku Barcelonetu.

Teško da je riječki sastav mogao bolje okruniti sezonu, a mjesto u finalu je osigurao u novoj odličnoj utakmici između dvije trenutno najbolje hrvatske vaterpolske momčadi. I ovaj je susret, kao i tijekom cijele ove sezone, posebice u doigravanju za prvaka, bio izjednačen i nijanse su odlučivale, a uspješnije je bilo Primorje.

Jug je bolje započeo uzbudljivo polufinale jer je vodio većim dijelom utakmice, ali do kraja treće četvrtine, Primorje nadoknađuje zaostatak i bježi na dva razlike, što Dubrovčani nisu uspjeli nadoknaditi. U zadnjoj dionici su Jugaši stigli na minus jedan, imali i dvije prilike za izjednačenje, ali  ostali su kratkih rukava.

Primorje je izborilo mjesto u finalu i priliku za naslov prvaka Europe, a do novog su ga velikog uspjeha predvodilo Sandro Sukno s četiri i Petar Muslim s tri pogotka. Kod Jugaša su u novom porazu od Riječana najefikasniji bili Nikola Janović s tri i Marko Ivanković s dva gola.

Finale u Barceloni igra se sutra u 19.30, a utakmica za treće mjesto počinje u 18 sati.

JUG: Bijač, Macan (1), Bošković (1), Janović (3), Younger (1), Fatović, Marković, Bušlje (1), Visković, Ivanković (2), Bicari, Obradović, Popadić-Batina.Trener: Vjekoslav Kobešćak.

PRIMORJE:Vićan, Burić, Radu (1), Krapić, Peroš, Sukno (4), Muslim (3), Petrović, Mudražija, Elez, Šetka (1), Garcia (1), Lazović, Buljubašić. Trener: Ivan Asić.

Peterci: Jug CO 1/1, Primorje EB 1/1

Četvrtine: 2:2, 3:2, 2:4, 2:2.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PrimorjeVK PrimorjejugVaterpolska Liga prvakavaterpoloOstali sportovi

Ostale Vijesti