Primorje pobijedilo Mladost, a Jug Mornara na otvaranju nove sezone regionalne lige

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.09.15. | 21:47

Počela je nova sezona u regionalnoj vaterpolskoj ligi.

Ovo je prva godina u kojoj se regionalni vaterpolisti natječu u dvije lige, odnosno u kojoj je najboljih 10 momčadi odvojeno od ostalih.

Prvo kolo donijelo je dva međusobna okršaja hrvatskih klubova. U niti jednom nije bilo iznenađenja, a nešto zanimljivije je bilo u Zagrebu gdje je Mladost dočekala Primorje EB. Riječani su predstavili prilično obnovljenu momčad u odnosu na lani, a iako je dojam da su nešto slabiji, ipak su i dalje za klasu bolji od Mladosti. Zagrepčani su i dalje u krizi, iz momčadi je otišlo nekoliko ponajboljih igrača pa i dalje nisu konkurentni za najviše plasmane, a to se vidjelo i u današnjoj utakmici.

Iako su igrači Mladosti imali nekoliko bljeskova, Primorje je od početka kontroliralo utakmicu, a na kraju je završilo 10:5. Solidno se predstavio Gonzalo Echenique s 2 gola, a toliko su za Primorje dali i Cosmin Radu te Petar Muslim. Po jednom su precizni bili Damir Burić, Antonio Petrović, Nikola Dedović i Miho Bošković. Kod Mladosti najefikasniji Luka Bukić s 2 gola, a po jedan su dali Andrija Bašić, Andrija Vlahović i Ivan Domagoj Zrnić.

Jug CO je bez većih problema pobijedio splitski Mornar. Felipe Perrone s 4 i Maro Joković s 2 gola su pokazali kako će dubrovački klub u njima dvojici imati velika pojačanja, a po jedan gol su dali Luka Lončar, Pavo Marković, Marko Ivanković i Marko Bautović. Kod Mornara najefikasniji bivši Jugaš Antun Goreta s 3 gola. Antonio Buha je zabio jedan.

Četvrti hrvatski klub u prvom rangu regionalnog natjecanja, POŠK, doživio je uvjerljiv poraz u Herceg Novom, a siguran je bio i Partizan protiv Vojvodine.

Sljedeće kolo igra se već u nedjelju, a opet gledamo jedan hrvatski dvoboj – u Dubrovniku gostuje POŠK. Igraju i Partizan – Radnički, Jadran – Mornar te Crvena zvezda – Vojvodina dok su Mladost i Primorje EB slobodni.

Jadranska liga, 1. kolo:

Jug CO – Mornar BS 10:4
Jadran HN – POŠK 13:4
Partizan RF – Vojvodina 12:1
Mladost – Primorje EB 5:10
Crvena zvezda – Radnički 10:6

(Foto: Pixsell)


Tagovi

vaterpoloregionalna liga u vaterpoluVK MornarMladostVK PrimorjeJug CO

Ostale Vijesti