Primorje obranilo naslov, Jug ponovno ostao kratkih rukava

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.04.15. | 08:12

Vaterpolisti riječkog Primorja pred domaćim su navijačima na Kantridi osvojili svoj treći uzastopni naslov pobjednika regionalne jadranske lige.

Riječani su u finalu završnog turnira s 15:9 svladali dubrovački Jug i nakon 2013. i 2014. godine, još jednom podignuli trofej za najbolju momčad regionalne lige. Sasvim zasluženo jer su tijekom cijele sezone bili neporaženi. U 30 utakmica ukupno su ubilježili 26 pobjeda i četiri remija. Ona najvažnija pobjeda stigla je kada je najviše trebalo - u finalu.

Finalni okršaj bolje su otvorili Jugaši, osvajači prvog izdanja lige, koji su prvu dionicu dobili s 2:0. U drugoj se Primorje vraća s tri gola, ali je svejedno na odmor s prednošću otišao Jug. Prednost od 4:1 iz 13. minute je na kraju na poluvremenu pretvorena u rezultat 5:3 za goste. No, nastavak nije ponudio jednaku igru i ishod.

Momčad Ivana Asića odigrala je furioznu treću četvrtinu koju je dobila sa 7:3. U 12 minuta je uspjela postići čak 11 golova i bilo je jasno da je utakmica riješena. Šlag na tortu sjajne predstave bila je posljednja dionica u kojoj je riječki sastav pobjedu i naslov potvrdio s čak 5:1.

Ukupno je bilo šest razlike za Primorje, čiji su trostruki strijelci bili Sandro Sukno, Cosmin Radu i Javier Garcia. Kod Dubrovčana je najefikasniji bio Paulo Obradović s četiri gola, a po dva su dodali Nikola Janović i Nikola Visković.

Primorje je tako ugrabilo svoj treći regionalni naslov zaredom. Do sada su jednom naslov osvajali Jug (2009.) i Pro Recco (2012.), dvaput Jadran iz Herceg Novog te triput Primorje.

Riječani ujedno imaju i najboljeg igrača i strijelca lige - Sandra Sukna, kao i golmana - Franu Vićana.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Primorjejugregionalna liga u vaterpoluvaterpoloJadranska liga vaterpoloOstali sportovi

Ostale Vijesti