Primorje - Jug, četvrti čin u mjesec dana; rješava se pitanje prvog mjesta uoči Final Foura

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.03.15. | 11:47

Danas se igra četvrti ogled Primorja EB i Juga CO ove sezone. I to sve u posljednjih 30 dana. Današnja utakmica se igra u sklopu regionalne vaterpolske lige.

Jugaši su pobjedom prošlu srijedu prekinuli neugodni niz od 8 uzastopnih utakmica bez pobjede (dva remija i šest poraza) protiv riječke momčadi. A i novi trener Vjeko Kobešćak upisao je prvu pobjedu protiv Primorja u trenerskoj karijeri.

Dosadašnja tri ogleda bila su redom značajno različita. Prvo je Primorje u Gružu napadački izdominirao s perfektnom realizacijom igrača više. Vićan nije imao svoj dan. Zatim je u Rijeci Primorje obrambeno potpuno uštopalo svaki pokušaj Juga. Vićan vrlo dobar, a Bijač tragično loš - konačno je i zamijenjen, a Popadić-Batina je s klupe pokazao da se može na njega računati. I posljednja utakmica, prije 7 dana, dan nakon što je novi trener Juga Kobešćak preuzeo kormilo. Jug je odigrao odlično u obrani, zaustavio Primorje na 17 minuta bez gola. Vićan je bio odličan i spriječio da Jug nadoknadi -5 iz prve europske utakmice.

U sve tri utakmice izostala je neizvjesnost. Upravo suprotno od očekivanog. Možda to dočekamo u ovoj, četvrtoj utakmici. Primorje je nakon gruškog poraza jedva došlo do pobjede u Beogradu protiv Crvene zvezde. Gubili su nevjerojatnih 3:0 nakon pola utakmice – znači još tragičniji napadački nastup. Ipak na kraju pobjeda 8:7. Sa svakim rezultatom boljim od poraza od 4 razlike Primorje je na pragu prvog mjesta prije Final Foura. Što donosi i organizaciju istog.

Nerealno je očekivati da bi Jug mogao do čak tolike pobjede. Ali nevezano za poziciju i organizaciju završnog turnira, ova utakmica ima jako bitan psihološki moment. Jug bi sa još jednom pobjedom preuzeo momentum. I neizvjesna utakmica do samoga kraja značila bi dosta na psihološkom planu. S druge strane Primorje bi pobjedom, pogotovo ponovno uvjerljivom u potpunosti eliminiralo loš dan Sukna i Muslima prošlu srijedu.

Zanimljivo da na službenoj stranici lige nema vijesti tko je delegiran od strane sudaca za ovo kolo. Do sada smo to redovito imali, nekad i po dva kola unaprijed. Jug.hr donosi da sude Margeta i Vlašić. Dakle, prekinut je nevjerojatan niz Štampalije koji je odsudio barem 10 uzastopnih utakmica ovih protivnika (jasno bez onih u kojima nije imao mogućnost suditi poput onih u Ligi prvaka).

Utakmica se igra s početkom u 18:30.

Piše: Andrija Martić/Danče.hr 

Tekst prvotno objavljen na www.dance.hr i prenesen uz dozvolu autora

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

VK PrimorjeJug COvaterpoloregionalna liga u vaterpolu

Ostale Vijesti