Primorje i Jug remizirali, Riječani potvrdili jedinicu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.03.15. | 21:05

Vaterpolisti Primorja i Juga odigrali su na Kantridi već četvrtu utakmicu ove sezone, koja je završila neodlučeno, 6:6.

Nakon okršaja prije samo tjedan dana u Ligi prvaka, kada je Jug u Gružu s novim trenerom Vjekom Kobešćakom uspio slaviti s 9:6 te tako prekinuti dugu seriju od osam utakmica bez pobjede nad riječkim sastavom, dva trenutno najbolja hrvatska kluba, večeras su u 20. kolu Jadranske lige podijelila bodove.

Tim je ishodom Primorje potvrdilo prvo mjesto u Ligi za prvaka u ligi. Jugašima je trebalo slavlje od četiri i više pogodaka razlike, ali nisu bili ni blizu toga. Riječani su bolje otvorili utakmicu i poveli 2:0, do poluvremena je dubrovački sastav uspio izjednačiti na 2:2, ali je Primorje u nastavku ponovno došlo do vodstva.

Imali su domaćini prednost od 4:2 i peterac, ali Suknov udarac brani Bijač. Na drugoj strani je s pet metara bio precizan Janović, za smanjenje na 4:3. No, Sukno se ubrzo iskupljuje za obranjeni peterac i pogađa za 5:3. Tu nije bio kraj.

Iako je na semaforu stajalo četiri minute do kraja utakmice, a Dubrovčani su imali priličan zaostatak, uspjeli su se vratiti i serijom 3:0 čak i povesti. Obradović je prvo smanjio na 5:4, Janović izjednačio na 5:5, a potom je Younger doveo Jugaše u vodstvo, u posljednjoj minuti. Muslim je 36 sekundi prije kraja zabio za  6:6 i kako Jugaši nisu iskoristili posljednji napad, rezultat je ostao nepromijenjen.

Kod Primorja je najučinkovitiji bio Petar Muslim s dva gola, dok su se Cosmin Radu, Ivan Krapić, Sandro Sukno i Anđelo Šetka po jednom upisali u strijelce. Jugaše je predvodio Nikola Janović sa tri pogotka, a po jedan su zabili Aaron Younger, Nikša Dobud te Paulo Obradović.

Primorje je vodeće u poretku sa 32 boda, slijedi Jug sa 29, a Radnički ima 18 bodova. Riječani su tako osigurali startnu poziciju broj jedan u doigravanju za prvaka Hrvatske i pravo na organiziranje završnog turnira Regionalne lige koja će se igrati 3. i 4. travnja.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PrimorjejugJadranska liga vaterpolovaterpoloOstali sportovi

Ostale Vijesti