Povijesni dan za hrvatski tenis, Čilić i Ćorić napravili podvig koji se nikad nije dogodio

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 23.06.18. | 15:38

Fantastičan dan za hrvatski tenis

Marin Čilić plasirao se u finale ATP turnira iz serije 500 koji se igra u engleskom Queens Clubu! Najbolji hrvatski reket u polufinalu je bio bolji od neugodnog servera Nicka Kyrgiosa sa 7-6, 7-6!

Ovo će Čiliću biti čak četvrto finale turnira u Queensu, osvojio ga je samo jednom i to 2012. kada je David Nalbandian bio diskvalificiran zbog udaranja sutkinje.  Godinu nakon izgubio je finale od Andy Murraya, a prošle je godine u finalu bio bolji Feliciano Lopez. 

Nakon što se ranije danas Borna Ćorić plasirao u finale turnira u Halleu, možemo zaključiti kako se radi o povijesnom danu za hrvatski tenis. Naime, sutra ćemo po prvi puta u povijesti imati u jednom danu dvojicu igrača u finalu ATP turnira iz serije 500. Dosad smo to uspjeli ostvariti samo na turnirima iz niže kategorije (250), tako da neovisno o ishodima sutrašnjih finala, naši tenisači već su ovime ostvarili lijep doseg. 

Ćorića u sutrašnjem finalu čeka najveći tenisač svih vremena Roger Federer, dok Čilića čeka bolji iz drugog polufinalnog dvoboja u kojem se sastaju Novak Đoković i Jeremy Chardy

(foto: Pixsell)


Tagovi

Marin ČilićBorna ĆorićATP Queens Club

Ostale Vijesti