REUTERS/Eloisa Lopez
REUTERS/Eloisa Lopez

Poraz od kojeg boli glava: Zverev počistio Ćorića kojem slijedi veliki pad na ljestvici

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 22:32

Poraz u dva seta za prvi hrvatski reket

Peti tenisač svijeta, Nijemac Alexander Zverev, s uvjerljivih je 6-3, 6-2 svladao najbolje rangiranog Hrvata Bornu Ćorića (ATP - 34.) u drugom kolu ATP Masters 1000 turnira u Madridu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bio je to njihov sedmi međusobni dvoboj, u kojem je 27-godišnji Zverev došao do najuvjerljvije pobjede protiv vršnjaka iz Zagreba te poveo sa 4-3. Ćorić je svladao Zvereva u tri od prva četiri dvoboja na ATP Touru, ali je Nijemac od 2018. nanizao tri pobjede.

Bio je ovo njihov prvi obračun na zemljanoj podlozi u kojem se Nijemac pokazao u puno boljem izdanju od prošlogodišnjeg polufinalista na madridskom Mastersu.

Ćorić je u prvom setu poveo sa 3-2 spasivši u petom gemu tri 'break'-lopte, a onda je Zverev nanizao četiri gema i dvaput slomio servis hrvatskog tenisača. Priča je ponovljena u drugom setu. Ćorić je održavao rezultatsku ravnotežu do 2-2, da bi Nijemac ponovno nanizao četiri gema i za 86 minuta došao do pobjede koja ga vodi u treće kolo i donosi dvoboj protiv Kanađanina Denisa Shapovalova za plasman u osminu finala.

"Ćorić je uvijek opasan suparnik, veliki je borac i uvijek moraš biti oprezan. Doista mislim da sam večeras odigrao jako dobar meč. Jako sam zadovoljan svojom formom. Nadam se da ću nastaviti ovako igrati", izjavio je Zverev nakon meča u kojem nije bio suočen s 'break'-loptom.

Gubitkom bodova za prošlogodišnje polufinale u Madridu, Borni Ćoriću slijedi značajan pad na pojedinačnoj ATP ljestvici. Nova će biti objavljena 6. svibnja, a na njoj će najbolji hrvatski tenisač biti izvan društva 50 najboljih igrača svijeta.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Borna ĆorićAlexander ZverevATP Madrid

Ostale Vijesti