Josip Glasnović osvojio zlatnu medalju!

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 08.08.16. | 20:51

Hrvatska ima prvu medalju i to najsjajnijeg odličja!

 

Giovanni Cernogoraz je osvojio zlatnu medalju u Londonu, a sada je isti uspjeh ponovio Josip Glasnović. Hrvatska je prava veselila u trapu!

Zasluženo je ovaj 33-godišnji Zagrepčanin osvojio zlato. Oba dana je odlično pucao, posebno jučer u kvalifikacijama gdje je već trasirao put za polufinale. Danas je to samo potvrdio, a onda briljirao i u odlučujućim dvobojima.

U polufinalu, u koje je ušlo 6 najboljih natjecatelja, Glasnović je bio nepogrešiv i s 15 pogođenih meta kao prvi ušao u finale. Jedan pogodak manje je imao Talijan Giovanni Pellielo te su njih dvojica ušli u borbu za zlato.

U finalu su obojica doživjeli lagani pad koncentracije i promašili po dvije mete. Prvo je neprecizan bio Glasnović i to u 6. rundi, ali je Pellielo brzo uzvratio s promašenim metama u 7. i 8. meti. Glasnović je u tom trenutku imao zlato, ali nije uspio pogoditi sve mete do kraja regularnog dijela finala. Promašio je u 13. rundi, nakon toga su obojica bili precizni te se išlo u raspucavanje za zlato.

Prva tri metka su obojica pogodili, a onda je Pellielo promašio u četvrtom pokušaju. Glasnović je bio precizan i slavlje je moglo početi. Hrvatska je osvojila zlato!

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Olimpijske igre Rio de JaneirostreljaštvotrapJosip Glasnović

Ostale Vijesti