Pobjeđivala je za SAD u Svjetskom kupu, a na Igrama skija za Meksiko u najružnijem odjelu ikad

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.02.18. | 17:40

Sjećate li se nje?

Simpatična američka Meksikanka ne krije kako bi medalja u Pjongčangu bila ravna čudu jer je na svojoj posljednjoj utrci u Svjetskom kupu, u siječnju na veleslalomu u Lenzerheideu, stigla na cilj sa zaostatkom od devet sekundi iza vodeće u prvom laufu. U Južnu Koreju stigla je prije svega dobro se zabaviti.

Dane provodi razmjenjujući značke u olimpijskom selu, plešući Gangnam Style na ceremoniji otvorenja te davajući intervjue o svom neobično ružnom odjelu.

Naime skija u odijelu koje na sebi ima lubanje i još neke šokantne motive, koji su svakako neobični za bijeli sport u kojem takve egzibicije nisu uobičajene.

No to joj je bilo i cilj, promovirati svoju usvojenu zemlju Meksiko te pokušati izgraditi skijaški program u zemlji u kojoj snijeg pada rjeđe nego u nekim sjevernoafričkim zemljama. Želi inspirirati klince kojima je trenutačno trenerica i želi se potpuno vratiti svom omiljenom sportu po operaciji križnog ligamenta prošlog lipnja.

Trebala je nositi i meksičku zastavu na otvorenju, ali u zadnji trenutak oduzeli su joj čast koju nikad nije iskusila skijajući za SAD na četiri ZOI-ja.

„Samo su uletjeli i rekli da će dati mom kolegi skijašu da nosi zastavu, on je rođen u Meksiku i bolje govori Španjolski od mene,“ objasnila je simpatična Sara.

No zbog tog se ne osjeća ništa manje kao Meksikanka, iako je odrasla u Vailu i tek prije četiri godine postala meksička državljanka.

Povukla se iz reprezentacije SAD-a 2011. godine, a 2014. godine dobila je državljanstvo po udaji za svog sadašnjeg supruga Federica Gaxiole de la Lame, htjela je nastupiti u Sočiju, ali zbog sporosti meksičkog administrativnog aparata, nije na vrijeme isposlovala papire, no sad je sve u redu i sve je spremno za njezine prve Igre pod meksičkom zastavom.

Trebala je noćas skijati u veleslalomu, ali utrka je prebačena na četvrtak zbog jakog vjetra. Na pragu 39 godine trkat će se protiv suparnica među kojima su neke rođene 2001. godine, iste godine kad je Sara postala punoljetna.

Kad je trenutačno najbolja skijašica na svijetu, Mikaela Shiffrin, debitirala u Svjetskom kupu, prije sedam godina dok je imala 15, Sara Schleper već je imala preko trideset i te godine povukla se iz američke reprezentacije.

No ako je vjerovati Sari, ovo im neće biti posljednji put da se utrkuju, neuništiva američka skijašica planira ostati aktivna još četiri godine i na svojim šestim Igrama konačno ponesti zastavu „svoje“ zemlje na ceremoniji otvorenja.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

sarah schleperZOIZimske olimpijske igre 2018.Skijanje

Ostale Vijesti