Perković uvjerljivo počela lov na novo zlato!

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 15.08.14. | 15:19

Sandra Perković i Ana Šimić plasirale su se u finale Europskog prvenstva u Zürichu.

Braniteljica naslova u bacanju diska i najbolja svjetska diskašica, 24-godišnja Perković u kvalifikacijama je već u prvom pokušaju prebacila kvalifikacijsku normu od 57,50 metara. Olimpijska pobjednica, svjetska i dvostruka europska prvakinja diska je bacila dalje od konkurentica 63,93 metra i u subotnjem će finalu biti glavna kandidatkinja za zlato, svoje treće europsko.

Za medalju će se boriti i naša skakačica u vis, Ana Šimić. Nakon što je Blanka Vlašić otkazala nastup zbog problema s koljenom, naša jedina uzdanica u ženskom skoku u vis ostala je 24-godišnja Zagrepčanka koja je u kvalifikacijama preskočila 1,89 metara.

Visinu 1,80 metara svladala je iz prvog pokušaja, 1,85 u drugom, a u trećem 1,89. Iako je kvalifikacijska norma bila 194 centimetara, ta se visina nije trebala svladavati. Finale je izborilo deset djevojaka s visinom od 189, a pet sa 185 centimetara. Borba za medalju u ženskom skoku u vis na rasporedu je u nedjelju.

Stopama Perković i Šimić nisu krenuli hrvatski skakač u dalj Dino Pervan koji je bio 24. u kvalifikacijama, s nedovoljnih 7,53 metara za finale, kao i hrvatska rekorderka u bacanju kugle Valentina Mužarić, koja je također zapela u kvalifikacijama.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Ostali sportoviAtletikaFC ZürichEuropsko prvenstvo u atleticiAna ŠimićSandra Perković

Ostale Vijesti