Perković: Na većini sam natjecanja sama sebi konkurencija

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.08.14. | 15:52

Najbolja svjetska diskašica Sandra Perković otputovala je na Europsko atletsko prvenstvo u Zürichu gdje u petak kreće u lov na svoj treći uzastopni naslov europske prvakinje.

Perković je europsko zlato osvajala u Barceloni 2010. i Helsinkiju 2012. godine, a također je i aktualna svjetska prvakinja iz Moskve 2013. godine te olimpijska pobjednica iz Londona 2012. godine. Motiva za novu medalju joj ne nedostaje, a i kako kaže, problemi s leđima su iza nje.

"Spremna sam i osjećam se dobro“, rekla je uoči puta u Švicarsku Sandra. Otkrila je kako je prije četiri tjedna, na početku priprema, osjetila bol u leđima. Završila je u klinici u Zürichu.

„To me malo vratilo unazad, ali dobro sam. Moja leđa su osjetljiva. To je ozljeda koja se ne može izliječiti. Dva oštećena diska u leđima možete samo zaliječiti i što manje ih opterećivati“, kazala je Perković.

Zadovoljna je kako je disk letio na treningu i u Zürichu se možemo nadati dobrom nastupu.

"U Barceloni sam se mučila u kvalifikacijama, jedva ušla u finale, a onda osvojila zlato. U Helsinkiju je bilo suprotno, lakoćom sam prošla kvalifikacije, potom u finalu imala dva neispravna hica i u trećem bacila za zlato. Nešto sam naučila iz Barcelone i Helsinkija pa se nadam da će ovdje i kvalifikacije i finale proći glatko", istaknula je Perković, koja je vlasnica četiri najbolja hica ove sezone.

Disk je najdalje bacila u Šangaju, 70.52 metara, što je novi hrvatski rekord. Na korak je od treće uzastopne ukupne pobjede u Dijamantnoj ligi. Zapravo i nema pravu konkurenciju.

"Na većini sam natjecanja sama sebi konkurencija. Uvijek želim nadmašiti sebe. Kad izvedem hitac za koji sam spremna, koji je dalek i s kojim sam zadovoljna, to u većini slučajeva vrijedi zlata", istaknula je aktualna olimpijska pobjednica, svjetska i dvostruka europska prvakinja.

Osim Sandre, put Švicarske krenule su i naša visašica Ana Šimić i kuglašica Valentina Mužarić. Blanka Vlašić putuje sutra.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Sandra PerkovićEuropsko prvenstvo u atleticiFC Zürich

Ostale Vijesti