Perković lovi četvrti europski naslov

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.07.16. | 08:56

U Amsterdamu danas počinje Europsko atletsko prvenstvo.

Za ovo Europsko prvenstvo, koje starta samo mjesec dana prije Olimpijskih igara u Riu, prijavljen je rekordan broj natjecatelja - 1.473, a među njima i 11 hrvatskih predstavnika, objavio je Hrvatski atletski savez.

Prvo ime hrvatske atletike, Sandra Perković u Amsterdamu će loviti svoj četvrti naslov europske prvakinje zaredom. Prvi naslov osvojila je 2010. godine u Barceloni, zatim Helsinki 2012. i Zürich 2014. godine. Perković jedina od europskih diskašica ove godine ima hitac preko 70 metara - bacila je 70,88 u Shangaiju i s pravom računa na novi naslov.

Ana Šimić također se nada medalji. Nedavno je zabilježila skok preko 1,96 metara u njemačkom Bühlu, a među kandidatima za odličje bit će i naša tri bacača kugle - Filip Mihaljević, Stipe Žunić i Nedžad Mulabegović.

Ivan Horvat nada se uhvatiti finale skoka s motkom, a naše boje branit će i Sara Kolak u bacanju koplja i Ivana Lončarek na 100 metara prepone.

U skupini onih koji će u Amsterdamu tražiti priliku za dobar rezultat i plasman još su Alena Hrušoci na 400 metara prepone, Valentina Mužarić u bacanju kugle i Mateo Ružić na 400 metara.

Danas, prvog dana natjecanja, u jutarnjim kvalifikacijama nastupit će Šimić u skoku u vis, Lončarek na 100 metara prepone, Perković u bacanju diska i Ružić na 400 metara, a u popodnevnim kvalifikacijama još Horvat u skoku s motkom i Mužarić u bacanju kugle.

Hrvatski su atletičari osvojili ukupno sedam medalja na Europskim atletskim prvenstvima i to četiri zlata - tri puta Perković u bacanju diska i jednom Blanka Vlašić u skoku u vis, jedno srebro - Siniša Ergotić u skoku u dalj i dvije bronce - Branko Zorko na 1500 metara i Šimić u skoku u vis.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Sandra PerkovićAtletikaEuropsko prvenstvo u atletici

Ostale Vijesti