Perković ispala iz utrke za najbolju atletičarku Europe, Kolak među tri

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.10.16. | 10:11

Europska atletska federacija je objavila skraćenu listu kandiata za najboljeg atletičara, atletičarku i zvijezdu u usponu.

Među tri u konkurenciji za najbolju ovogodišnju atletičarku Europe nije se našla naša olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković, dok je olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak ostala u konkurenciji za nagradu za zvijezdu u usponu.

Kolak je ostala u konkurenciji zajedno sa 20-godišnjom, Britankom, Dinom Asher-Smith, koja je osvojila naslov europske prvakinje na 200 metara i u Riju bila peta te belgijskom sedmobojkom Nafissatou Thiam, koja je u Riju uzela zlato i postavila državni rekord sa 6810 osvojenih bodova, samo šest dana prije njezinog 22. rođendana.

Perković je ispala iz finala za najbolju atletičarku Europe jer su se među tri najbolje našle Španjolka Ruth Beitia, Grkinja Ekaterini Stefanidi i Poljakinja Anita Wlodarczyk. 37-godišnja visašica Beitia je olimpijska pobjednica iz Rija, čime je postala najstarija osvajačica zlatne medalje u skoku u vis, obranila je naslov europske prvakinje i uzela srebro na Svjetskom dvoranskom prvenstvu.

Stefanidi je ove godine osvojila olimpijsko i europsko zlato u skoku s motkom te Dijamantnu ligu, dok je Wlodarczyk nepobjediva u bacanju kladiva ove sezone u kojoj je osvojila europski naslov te olimpijski, bacivši novi svjetski rekord.

Pobjednici će biti proglašeni na svečanoj ceremoniji 15. listopada u portugalskom Funchalu.

Finale za najboljeg atletičara Europe:

Mo Farah (Velika Britanija)
Gianmarco Tamberi (Italija)
Thomas Röhler (Njemačka)

Finale za najbolju atletičarku Europe:

Ruth Beitia (Španjolska)
Ekaterini Stefanidi (Grčka)
Anita Wlodarczyk (Poljska)

Finale za zvijezdu u usponu, atletičari:

Max Hess (Njemačka)
Matthew Hudson-Smith (Velika Britanija)
Karsten Warholm (Norveška)

Finale za zvijezdu u usponu, atletičarke:

Dina Asher-Smith (Velika Britanija)
Sara Kolak (Hrvatska)
Nafissatou Thiam (Belgija)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Sara KolakSandra PerkovićAtletikaEuropska atletska federacija

Ostale Vijesti