REUTERS/Denis Balibouse
REUTERS/Denis Balibouse

Peking, dan peti: Slalomašice tek djelomično uspješne na stazi u Yanqingu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.02.22. | 16:05

Nastavljaju se Zimske olimpijske igre, danas smo pratili slalomašice....

Iza nas je još jedan dan Zimskih olimpijskih igara koje se održavaju u Kini. Nikad napetija situacija i veliki izazov za "diva sa istoka" za sada protječe bez većih poteškoća, a netom završeni program petog dana donio je nastup našim i slalomašicama. One, izuzev Andree Komšić uglavnom mogu biti zadovoljne prikazanim.

Nastupale su redom Leona Popović, Zrinka Ljutić i Andrea Komšić. Leona i Zrinka su uspjele doći do druge vožnje, dok je ozljeđena Andrea Komšić ipak ostala bez plasmana u drugom “laufu”.

Leona Popović je otvorila utrku s 30. mjestom u prvoj vožnji, s 12. vremenom druge vožnje zauzela ukupno 23., uz ukupni zaostatak od 3.44 sekunde za pobjednicom. Zrinka Ljutić je u prvoj vožnji bila 26., na kraju je za jedno mjesto i tako poboljšala slalomski učinak. Finalno, Andrea Komšić je ostala bez plasmana zbog odustanja u prvoj vožnji.

Bilo je na stazi i nekoliko iznenađenja. Amerikanka Mikaela Shiffrin je ispala u prvoj vožnji, baš kao i veleslalomska pobjednica Sara Hector. Zlato je uzela Petra Vlhova (osvajačica Snježne Kraljice iz 2022., 2021. i 2020. godine), srebro ide Katherini Liensberger, brončana je Wendy Holdener.

Podsjećamo, Leona Popović je zbog koronavirusa propustila veleslalomsku utrku, a propustila je i treninge na olimpijskoj stazi, tako da nije zračila zadovoljstvom nakon slaloma, premda je ostvarila nastup u drugom laufu:

“Možda se nisam uspjela dobro prilagoditi, dva dana treninga uoči utrke uistinu je premalo. Uvjeti su bili dobri, staza je bila malo više zalivena vodom i bila je dosta slična kao u Europi…"

Od naše tri predstavnice očekivano najtužnija je bila Andrea Komšić koja zbog bolova u vratu i leđima nije nastupila u veleslalomu, a problemi s ozljedom nastavili su se i u slalomu.

“Nisam uspjela stići do cilja. Volja je bila prisutna, ali bolovi su prevladali. Probala sam, ali u završnici se više nisam uspjela nositi s bolovima", kazala je Komšić.

To bi bilo to od ove tri predstavnice, one se vraćaju u Zagreb već u petak.

Od hrvatskih predstavnika u četvrtak će nastupiti samo skijaške trkačice Vedrana Malec i Tena Hadžić. U konkurenciji još 96 suparnica očekuje ih utrka na 10 kilometara klasičnim načinom(od 8.00 do 9.40 po hrvatskom vremenu). Sretno.

 


Tagovi

Zimske olimpijske igreZrinka LjutićPetra VlhovaAndrea Komšić

Ostale Vijesti