Pejčić u zračnoj pušci osvojila sedmo mjesto

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 06.08.16. | 16:00

Snježana Pejčić je osvojila sedmo mjesto u svojem prvom nastupu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Nadali smo se da bi naša brončana olimpijka iz Pekinga mogla taj rezultat ponoviti i u Rio de Janeiru, ali je na kraju ona osvojila sedmo mjesto u disciplini u kojoj se proslavila u Kini. Pejčić je u finalu ispala nakon šest metaka i to zbog loših hitaca u četvrtom i šestom pokušaju.

U finale se Pejčić plasirala kao sedma, s tek 0,2 kruga prednosti u odnosu na deveto mjesto te priličnim zaostatkom za Kineskinjom Li Du koja je u kvalifikacijama postavila olimpijski rekord s 420,7 krugova. Valentina Gustin je u kvalifikacijama zauzela 23. mjesto s 413,9 krugova.

Pejčić je finale otvorila odlično, nakon 3 metka je dijelila prvo mjesto, ali onda je pogriješila i pogodila samo 9,4 kruga. Pala je na šesto mjesto, a dodatnu grešku je napravila u šestom metku kada ju je prestigla Iranka Elaheh Ahmadi te je Pejčić morala napustiti borilište.

Iako nije najbolje odradila samo finale, ovaj rezultat nije razočarenje jer je Pejčić u posljednje vrijeme puno bolja i disciplini trostav u kojoj je, uostalom, prošle godine osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu. Trostav je na rasporedu u četvrtak.

Zlato u zračnoj pušci je osvojila Amerikanka Virginia Thrasher, a srebro i bronca odlaze u Kinu - osvojili su ih Du Li i Yi Siling.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Snježana PejčićstreljaštvoOlimpijske igre Rio de Janeiro

Ostale Vijesti