John E. Sokolowski-USA TODAY Sports
John E. Sokolowski-USA TODAY Sports

Pegula u četvrtfinalu Montreala, Davidovich Fokina izbacio Ruuda

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.08.23. | 07:02

WTA Montreal i ATP Toronto doznali (prve)sudionike četvrtfinala

Američka tenisačica Jessica Pegula (WTA - 3.) trebala je 69 minuta za pobjedu 6-4, 6-0 protiv Talijanke Jasmine Paolini (WTA - 49.), kojom je postala prva četvrtfinalistica WTA 1000 turnira u Montrealu. Talijanska tenisačica, koja je u prvom kolu izbacila Donnu Vekić,  uspjela je nadoknaditi rano vodstvo Pegule (3-0) i držati se u rezultatskoj ravnoteži do 4-4 u prvom setu. No, do kraja meča je ostala bez ijednog gema. Treća tenisačica svijeta se tako probila do četvrtfinala u kojem čeka pobjednicu dvoboja Čehinje Markete Vondroušove i svoje sunarodnjakinje Coco Gauff. Kiša je poremetila raspored u Montrealu, prekinuvši meč Ige Šwiatek i Karoline Muchove uoči početka trećeg seta, a dvoboj Darje Kasatkine i Marie Bouzkove pri vodstvu ruske tenisačice 6-3, 2-1.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Španjolski tenisač Alejandro Davidovich Fokina (ATP - 37.) u trosatnom je dvoboju svladao 5. igrača svijeta Norvežanina Caspera Ruuda sa 7-6 (4), 4-6, 7-6 (4) i probio se u četvrtfinale ATP Masters 1000 turnira u Torontu.

Za Davidovicha Fokinu je ovo bila peta pobjeda protiv tenisača iz društva desetorice najboljih, ali prva na tvrdoj podlozi. Do nje je došao preokretom u odlučujućem setu, jer je Ruud vodio 5-3 i imao 0-30. No, do meč-lopte nije stigao. Davidovich Fokina je iskoristio svoju treću meč-loptu za plasman u četvrto četvrtfinale na turnirima Masters 1000 serije.

Za mjesto u polufinalu 24-godišnji Španjolac će se boriti protiv 28-godišnjeg Amerikanca Mackenzieja McDonalda koji je trebao samo 71 minutu za pobjedu 6-3, 6-3 protiv domaćeg predstavnika Miloša Raonića, iscrpljenog od pobjeda protiv Francesa Tiafoea i Tara Daniela. McDonald je prvi put u karijeri došao među osmoricu najboljih na turnirima Masters 1000 serije, a šesti put u sezoni se probio do četvrtfinala na ATP Touru.

Treći četvrtfinalist u Torontu postao je Rus Danjil Medvjedev (ATP - 3.) koji je za 93 minute svladao Talijana Lorenza Musettija (ATP - 19.) sa 6-4, 6-4. Šesterostruki pobjednik Masters 1000 turnira, od čega je dva naslova osvojio ove godine (Miami, Rim), u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz dvoboja Amerikanca Talyora Fritza i Australca Alexa de Minaura.

ATP Toronto - 3. kolo

Mackenzie McDonald (SAD) - Miloš Raonić (Kan) 6-3, 6-3

Alejandro Davidovich Fokina (Špa) - Casper Ruud (Nor/3) 7-6 (4), 4-6, 7-6 (4)

Danjil Medvjedev (2) - Lorenzo Musetti (Ita/16) 6-4, 6-4 

(hina)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Jessica PegulaAlejandro Davidovich FokinaCasper Ruud

Ostale Vijesti