Mike Frey-Imagn Images
Mike Frey-Imagn Images

Pegula ipak nije uspjela iznenaditi! Sabaljenka osvojila US Open

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 08.09.24. | 08:05

Za Sabalenku je ovo drugi Grand slam naslov u 2024., nakon što je bila najbolja na Australian Openu u siječnju

Arina Sabalenka osvojila je naslov pobjednice na posljednjem teniskom Grand slam turniru sezone u konkurenciji tenisačica, ona je u finalu u New Yorku nadigrala Amerikanku Jessicu Pegulu sa 7-5, 7-5.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Za Sabalenku je ovo drugi Grand slam naslov u 2024., nakon što je bila najbolja na Australian Openu u siječnju.

Nakon što je lani izgubila u finalu US Opena od Amerikanke Coco Gauff, Sabalenka je ove godine napravila korak dalje i svladala domaću tenisačicu u završnom dvoboju.

Bio je to neobičan dvoboj, pun uzastopno osvojenih gemova za svaku igračicu, Sabalenka je povela sa 5-2 u prvom setu samo da bi Pegula s tri gema u nizu stigla do 5-5. No, onda je Sabalenka spojila pet gemoa zaredom i stigla u dobitnu poziciju sa 7-5, 3-0 samo da bi Pegula uzvratila s pet gemova zaredom te povela sa 5-3 i tada se činilo kako je neizbježan treći set. Ipak, Sabalenka je s četiri uzastopne igre uspjela privesti susret kraju u dva seta.

Za 26-godišnju Sabalenku ovo je ukupno treći "grand slam" naslov u karijeri, uz dva ovogodišnja ima i Australian Open iz 2023. S druge strane, 30-godišnja Pegula je igrala u svom prvom "grand slam" finalu, prije ovogodišnjeg US Opena nikada nije bila dalje od četvrtfinala.

FINALE:

Arina Sabalenka (2) - Jessica Pegula (SAD/6) 7-5, 7-5

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Arina SabaljenkaJessica PegulaUS Open

Ostale Vijesti