Hrvoje Jelavic
Hrvoje Jelavic

Parlov Koštro Hrvatskoj donijela prvu medalju u maratonu s velikih natjecanja, Čeko u finalu skoka u dalj

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 15.08.22. | 14:34

Čeko je do finala došao skokom od 7,74 m što je najslabiji rezultat kvalifikacija. Najdalje je skočio Thobias Mantler iz Norveške - 8,06 m

Hrvatska atletičarka Matea Parlov Koštro osvojila je srebrnu medalju u maratonu na Europskom prvenstvu koje se održava u Muenchenu, dok druga hrvatska predstavnica Ana Štefulj nije završila utrku. 

Matea Parlov Koštro je do srebra došla s vremenom 2:28.42, šest sekundi slabijim od pobjednice Poljakinje Aleksandre Lisowske (2:28.36) . Treće mjesto dijele Nizozemka Nienke Brinkman i Njemica Miriam Dattke (2:28.52). Na Olimpijskim igrama u Tokiju Matea je osvojila sjajno 21. mjesto.  Ovo je prva hrvatska medalja u maratonu s velikih natjecanja.

Hrvatski skakač u dalj Marko Čeko plasirao se u ponedjeljak u finale na Europskom prvenstvu koje se održava u Muenchenu, dok drugi hrvatski predstavnik Filip Pravdica nije uspio u tome.

Čeko je do finala došao skokom od 7,74 m što je najslabiji rezultat kvalifikacija. Najdalje je skočio Thobias Mantler iz Norveške - 8,06 m. 

Inače, najbolji Čekin skok iznosi 8,04 m, a ove je godine skakao na međunarodnim mitinzima u Zagrebu i Čakovcu 7,92 m, odnosno 7,81 m. Pravdica je skočio 6,95 i bio je deveti u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

U finalu će nastupiti osim Čeke i Mantlera još i Lazar Anić iz Srbije, Francuz Jules Pommery, Norvežani Ingar Kiplesund i Henrik Flatnes, Britanci Reynold Banigio i Jacob Fincham Dukes, Španjolci Hector Santos i Eusebio Caceres, Grk Mitiades Tentoglou, Britanac i Čeh Radek Juška 

Finale skoka u dalje za atletičare je na rasporedu sutra u 20.27 sati. 

(HINA)


Tagovi

AtletikaEuropsko prvenstvo u atletici

Ostale Vijesti