Paris najbrži na spustu u Chamonixu, Zrnčić-Dim bez bodova

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 20.02.16. | 15:38

Talijanski skijaš Dominik Paris slavio je na spustu voženom u francuskom Chamonixu.

Naš jedini predstavnik Natko Zrnčić-Dim je ostao bez bodova, zauzevši 41. mjesto. Hrvatski skijaš je startao 47. i tako je ostvario drugi najlošiji plasman sezone na spustevima Svjetskog kupa. Za pobjednikom Parisom je zakasnio dvije sekunde i 95 stotinki.

Dominik Paris je imao startni broj 17 i uspio je postaviti najbrže vrijeme. 35 stotinki sporije vrijeme od njega imao je Amerikanac Steven Nyman, a 39 stotinki zaostatka je imao trećeplasirani Švicarac Beat Feuz.

Paris je tako stigao do četvrte pobjede karijere u spustu. Posljednji je put u ovoj disciplini Svjetskog kupa slavio 30. studenog 2013. godine u kanadskom Lake Louiseu. Na zadnjem spustu u korejskom Jeongeseonu je bio drugi.

Do kraja sezone su preostale još dvije utrke spusta, a u vodstvu u poretku ove discipline je i dalje ozlijeđeni Norvežanin Aksel Lund Svindal s 436 bodova. Talijan Peter Fill, koji je danas bio peti, mu je stigao na 26 bodova zaostatka. 57 skijaša ove je sezone za sada osvajalo bodove u spustu. Zrnčić-Dim je u tom društvu na diobi 53. pozicije uz šest bodova osvojenih 25. mjestom u Beaver Creeku.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Natko Zrnčić-DimSvjetski kupSkijanjeDominik Paris

Ostale Vijesti