Kim Klement Neitzel-USA TODAY Sports
Kim Klement Neitzel-USA TODAY Sports

Panthersi i Hurricanesi poveli sa po 3-0

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 10:51

Izvjesna završnica na Istoku NHL-a

Hokejaši Florida Panthersa i Carolina Hurricanesa nadomak su prolaska u drugi krug doigravanja NHL lige nakon što su poveli sa 3-0 u pobjedama protiv Tampa Bay Lightninga, odnosno New York Islandersa u serijama koje se igraju na četiri pobjede u prvom krugu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Lanjski finalisti Panthersi u trećoj su utakmici kao gosti svladali svoje rivale iz savezne države Floride Lightning sa 5-3, dok su Hurricanesi do treće uzastopne pobjede protiv Islandersa stigli u New Yorku nadigravši ih sa 3-2.

U Tampi je Pantherse u vodstvo sredinom prve trećine doveo Matthew Tkachuk (10:39) nakon osvojenog paka u suparničkoj trećini leda, no domaći su odlično otvorili drugu trećinu, njihov pritisak rezultirao je pogocima kapetana Stevena Stamkosa (20:44) i Tylera Mottea (22:56) za vodstvo 2-1. No, u jeku domaćih napada kao hladan tuš za navijače na tribinama stigao je pogodak Sama Reinharta (29:58) za 2-2 da bi Brandon Montour (36:30) i prije odlaska na drugu pauzu zabio za novi preokret. Kada je Steven Lorentz (49:41) sredinom posljednje dionice pogodio za 2-4 bilo je jasno kako je pred domaćima neprepostiva prepreka. Nicholas Paul (54:50) je vratio nadu golom pet minuta prije kraja, ali strijelac prvog gola na utakmici Tkachuk (59:28) je i zaključio dvoboj pogotkom u praznu mrežu 32 sekunde prije isteka vremena.

Trener Islandera Patrick Roy je nakon poraza u prva dva susreta u Carolini odlučio promijeniti vratara i umjesto Semjona Varalmova između vratnica postaviti Ilju Sorokina. No, to se nije pokazalo kao pobjednički potez, Hurricanesi su preuzeli kontrolu utakmice s dva gola u prvoj trećini koje su postigli Brent Burns (4:46) i Dmitrij Orlov (10:25), a dojam je kako je Sorokin mogao bolje reagirati u oba slučaja. Pierre Engvall (22:48) je početkom drugog dijela smanjio na 2-1 samo da bi Sebastian Aho (27:14) još jednom svladao Sorokina udarcem u stranu koju je domaći vratar pokrivao palicom. Brock Nelson (37:39) je krajem druge trećine smanjio na 2-3, ali u posljednjih 20 minuta istaknuo se gostujući vratar Frederik Andersen koji je zaustavio svih 11 pokušaja domaćih. Andersen je susret okončao s ukupno 29 obrana.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Rezultati prvog kruga doigravanja američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu NHL igranih u četvrtak (plasman u drugi krug osigurat će momčadi koje prve ostvare četiri pobjede):

Istok:

Tampa Bay - Florida     3-5 (0-3)

NY Islanders - Carolina 2-3 (0-3)

(Hina)


Tagovi

NHLStanley CupTampa Bay LightningFlorida PanthersCarolina HurricanesNew York Islanders

Ostale Vijesti