Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Ozljeda skratila popis za OI, Hrvatska ide u Pariz bez pouzdanog šutera

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 10:00

Utakmicu karijere odigrao je u polufinalu EP-a 2022. u Splitu, kada je s tri pogotka slomio Talijane i trasirao nam put prema zlatnoj medalji

Hrvatska vaterpolska reprezentacija uskoro ulazi u završni dio priprema za Olimpijske igre u Parizu. Barakude sudjeluju na vrlo jakom turniru na Sardiniji, točnije u gradu Algheru, gdje će svjetski prvaci i europski doprvaci igrati na vrlo jakom „Sardinija kupu” uz momčadi Italije, Španjolske i Grčke.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska turnir otvara danas u 18.30 sati utakmicom protiv Španjolske, a uoči turnira, izbornik Ivica Tucak smanjio je popis od dotadašnjih 19 kandidata za Pariz na 18 igrača. Podsjetimo, još je ranije izbornik početni popis od 22 igrača smanjio za vratara Maura Ivana Čubranića, centra Antonija Duževića i braniča Luku Brnetića.

"Za turnir u Italiji i daljnji nastavak priprema nećemo imati Andriju Bašića. On ima ozljedu ramena koja će zahtijevati možda čak i operativni zahvat, tako da je Bašić otpao i nastavljamo s 18 igrača od kojih svi odlaze na turnir", rekao je Ivica Tucak za službenu stranicu Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Izostanak Bašića ne bi trebao biti nenadoknadiv hendikep za Hrvatsku jer smo bez njega ove godine već stigli do srebra na EP-u u Zagrebu i Dubrovniku, odnosno zlata na SP-u u Dohi. No, treba podsjetiti na Bašićevu izuzetno važnu ulogu u polufinalu i finalu EP-a u Splitu 2022. godine. Hrvatska je tada stigla do zlata, a X faktor bio je upravo Andrija Bašić. U polufinalnoj drami protiv Talijana, Bašić je bio najveće iznenađenje te je pospremio tri lopte u mrežu protivnika, dok je u finalu protiv Mađara zabio jedan pogodak. Velika šteta što je prisilno otpao..

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaIvica TucakPariz 2024Olimpijske igreOlimpijske igre 2024

Ostale Vijesti