Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Osvajačice duple krune kreću s kvalifikacijama za Ligu prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.10.23. | 12:13

Mladostašice su prošle sezone osvojile duplu krunu.

Odbojkašice Mladosti, aktualne prvakinje Hrvatske i pobjednice Kupa Hrvatske Snježane Ušić, od četvrtka do subote u Domu odbojke igraju na kvalifikacijskom turniru za Ligu prvakinja. 

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zagreb je, naime, jedan od dva grada koji organiziraju kvalifikacijske turnire, drugi je Brno.

Od četvrtka do subote u Domu odbojke Bojan Stranić za prva dva mjesta u skupini I borit će se uz domaćina Mladost još i belgijski Asterix Avo Beveren, crnogorski Herceg Novi te ekipa Gacko iz BiH. Utakmice su na rasporedu svakog dana od 17.00 i 20.00 sati a mladostašice sve susrete igraju u kasnijem terminu.

"Imamo lijepu priliku kvalificirati se u drugi krug, dakle biti među dvije najbolje plasirane ekipe iz naše skupine. Igramo dobro, imamo dobru ekipu, motiva svakako ne nedostaje, i nadam se uzbudljivim i dobrim utakmicama", izjavio je trener Miodrag Miki Stojaković, koji je proteklo ljeto s kadetskom U17 reprezentacijom Hrvatske osvojio broncu na EP u Srbiji. 

O suparnicama se manje-više sve zna.

"Skauting je odrađen, danas se ionako teško može nešto sakriti. Otvaramo turnir s Herceg Novim, ekipom koja ima nama dobro poznatog trenera Milorada Krunića, i koji je dugo godina uspješno vodio kaštelanske odbojkašice. Odigrali smo s njima i utakmicu u pripremnom periodu, kod nas doma, bilo je 'miroljubivih' 2:2. One osim reprezentativki Crne Gore imaju i puno strankinja, četiri Ruskinje, Turkinju, Bugarku, Kanađanku, Srpkinju... Iskusna je to ekipa, s kojom će biti borba do zadnjeg poena", kazao je Stojaković.

Mladost drugi dan igraju s belgijskim predstavnicima, a u subotu s bosanskohercegovačkom ekipom Gacko.

"Iznimno jak i izjednačen turnir, mislim da tu svatko svakoga može pobijediti. Belgijanke imaju u svojim redovima tri Nizozemke, Gacko ima odbojkašice iz Srbije... Doista, radi se o odličnim ekipama i trebat će puno truda biti među dvije najbolje plasirane ekipe koje idu u slijedeći krug kvalifikacija", dodao je. 

Mladost je u prva dva kola domaće Superlige vrlo lako izašla na kraj s novakinjama u ligi, Don Boscom te Marinom Kaštela u gostima, bez izgubljenog seta, pa se postavlja pitanje jesu li imale zapravo pravi međunarodni test pred ove kvalifikacije.

"Predvidjeli smo to pa smo odigrali u pripremnom periodu niz jakih utakmica s relevantnim suparnicama, poput Obrenovca, Lajkovca, Genija, Maribora, Rijeke. Baš smo pred ovaj turnir odradili i trening utakmicu s Mariborom, tako da imamo jakih utakmica s pravim protivnicama u rukama. Nadamo se najboljem, da ćemo prikazati dobre igre, jer znam da imamo ekipu na pravoj razini za to, i da ćemo ući u slijedeći krug kvalifikacija. Ponavljam, motivacije nam ne nedostaje, još da nam i publika pomogne svojim navijanjem biti će nam svakako lakše", zaključio je trener Mladosti.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

OdbojkaHAOK Mladost

Ostale Vijesti