REUTERS/Carla Carnie
REUTERS/Carla Carnie

Oscar Piastri je nova zvijezda Formule 1! McLarenov vozač odletio do pobjede u Bakuu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 15.09.24. | 15:07

Ferrarijev Charles Leclerc bio je drugi, iako je startao kao prvi, ali ga je Australac pretekao u 20. krugu, dok je George Russell bio treći za Mercedes

Australski vozač Oscar Piastri iz McLarena pobijedio je na F1 Velikoj nagradi Azerbajdžana u Bakuu, dok je McLaren preuzeo vodstvo od Red Bulla u borbi za konstruktorski naslov.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Piastriju je to druga pobjeda u karijeri nakon što je ove sezone slavio u Mađarskoj.

Ferrarijev Charles Leclerc bio je drugi, iako je startao kao prvi, ali ga je Australac pretekao u 20. krugu, dok je George Russell bio treći za Mercedes. Red Bullov lider u prvenstvu Formule 1 Max Verstappen završio je kao peti, odmah iza svog najbližeg rivala Landa Norrisa, koji je startao 15. za McLaren i završio četvrti s bonus bodom za najbrži krug.

Utrka u Bakuu završila je vožnjom iza sigurnosnog automobila nakon sudara između Carlosa Sainza iz Ferrarija i Sergia Pereza iz Red Bulla dok su se borili za treće mjesto.

U poretku Svjetskog prvenstva Norris je smanjio zaostatak za Verstappenom za tri boda na 59 bodova. U momčadskom poretku McLaren sada ima 20 bodova ispred Red Bulla sedam utrka i tri sprinta prije kraja sezone.

Naredna utrka vozi se 22. rujna za Veliku nagradu Singapura.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Formula 1Oscar PiastriMcLarenCharles LeclercGeorge Russell

Ostale Vijesti