Olimpijski i svjetski prvak otvorili bacalište kugle pokraj fontana

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.09.16. | 20:53

Probnim hicima olimpijskog pobjednika Ryana Crousera, svjetskog prvaka Joea Kovacsa i našeg bacača Stipe Žunića i službeno je otvoreno novo bacalište kugle pokraj zagrebačkih fontana.

Ovo je uistinu sjajno! Bacalište je odlično, krug je idealan i veselim se velikom obračunu s Joeom, Tomom Walshom i ostalima u ponedjeljak. Mogla bi tu kugla letjeti jako daleko. Kao što ste vidjeli u Lausannei i Zürichu, svi smo još uvijek u odličnoj formi“, rekao je zlatni s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru Ryan Crouser, objavili su organizatori Hanžeka.

Crouser je inače, organizatorima rekao da oznaku na bacalištu svakako stave na 22 metra.

Zadovoljan bacalištem je i svjetski prvak Joe Kovacs.

Odlično je. Bolje je od onoga na kojem smo bacali pretprošle godine, kada je, osim toga, padala i kiša. Moja se forma nakon Rija ponovno diže i ako se do ponedjeljka oporavim od stresa Dijamantne lige, u kojoj sam uz tri pobjede na kraju bio drugi, bacat ću daleko.“

Sudionik finala s Olimpijskih igara, naš Stipe Žunić dodao:

Krug je prva liga, super je to! Muška kugla je trenutno najjača disciplina atletskog programa, ni s 22 metra više niste sigurni u pobjedu. A kugla na Hanžeku je ove godine jača nego ikad. Moja očekivanja su uvijek toliko velika da ih se bojim javno reći. Tako je i uoči natjecanja u ponedjeljak“, poručio je Stipe.

Uz Crousera i Kovacsa, na startnoj listi je i trećeplasirani iz Rija, Tom Walsh, inače ukupni pobjednik ovogodišnje Dijamantne lige, koji je u Zürichu pobijedio s 22.20, hicem samo dva centimetra slabijim od rekorda Hanžekovićevog memorijala.

Bacanje kugle u sklopu Hanžekovićevog memorijala je na rasporedu u ponedjeljak s početkom u 18:30 kod zagrebačkih fontana.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

HanžekRyan CrouserStipe ŽunićAtletikaJoe Kovacs

Ostale Vijesti