REUTERS/Yves Herman, Ciro De Luca
REUTERS/Yves Herman, Ciro De Luca

Okršaj kultnih prezimena: Rafael Nadal danas igra protiv sina Björna Borga

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.07.24. | 09:00

Inače, Borg senior drugi je najtrofejniji tenisač u povijesti Roland Garrosa, naravno iza neprikosnovenog Španjolca

Nadal protiv Borga i to na zemlji. Zvuči kao priprema za neki egzibicijski meč na Roland Garrosu, ali ipak je u pitanju natjecateljski meč i to na ATP razini! Naime, na startu turnira iz ATP 250 serije u švedskom Bastadu, Rafael Nadal igrat će protiv Lea Borga, sina legendarnog Šveđanina Björna Borga.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Jedan od najvećih tenisača svih vremena, a pritom mislimo na Björna Borga, ima 11 Grand Slam naslova, od čega čak šest na pariškoj zemlji. Naravno, znamo tko je kralj Roland Garrosa, Rafael Nadal ima nestvarnih 14 titula u Parizu, a upravo su on i Borg senior tandem s najviše osvojenih Roland Garrosa.

Sada već 68-godišji Borg u svijet profesionalnog tenisa stupio je 1973. godine. Umirovio se 1984. samo s 28 godina, da bi se reaktivirao od 1991. do 1993. godine, ali bez ikakvog uspjeha. Njegov sin Leo, rođen je u svibnju 2003. godine u Stockholmu, ali dosad nije imao impresivnu tenisku karijeru.Na ATP razini ima jako loš omjer, samo jednu jedinu pobjedu u osam odigranih mečeva, a trenutno je 467. tenisač na ATP ljestvici. No, priliku za susret s istinskim velikanom svjetskog sporta dobio je zahvaljujući pozivnici organizatora.

Ono što je posebno zanimljivo, Nadal i Bjorg junior prošli su petak odradili zajednički trening u sklopu priprema za turnir u Bastadu, da bi ih kasnije ždrijeb spojio u prvom kolu.

"Bilo je ludo jer smo gledali ždrijeb i moje ime se pojavilo upravo protiv Rafe," rekao je Leo Borg i dodao: "Osjećam se jako uzbuđeno i bit će to sjajan meč."

Borg je objasnio da je Nadal jedan od razloga zašto je uzeo teniski reket u ruke kada je bio klinac, a sada ga očekuje direktan okršaj protiv igrača s 92 osvojena turnira.

"Bio je to vrlo dobar trening i naravno da je on moj idol još od dječačkih dana, tako da će to biti vrlo poseban trenutak u mojoj karijeri. Ali, radujem se dvoboju protiv Rafe i osjećam se jako, jako uzbuđeno", rekao je Leo Borg u najavi dvoboja.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Rafael NadalBjorn BorgATP BastadATPLeo Borg

Ostale Vijesti