Oglasio se i Savez: Opcija namještanja suparnika definitivno nije utemeljena, okrenuti smo osvajanju medalje

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.08.16. | 15:53

Hrvatski vaterpolski savez se oglasio povodom jučerašnje utakmice protiv Francuske.

Hrvatska je izgubila od Francuske i bacila veliku sjenu na svoj nastup u Rio de Janeiru. Bilo je jasno da naši vaterpolisti na toj utakmici ne igraju potpuno angažirano kako bi u četvrtfinalu izbjegli reprezentaciju Srbije, a takvo 'tankiranje' naišlo je na veliku osudu sportske javnosti i navijača.

Povodom cijele priče oglasio se i Hrvatski vaterpolski savez i to, kako je očigledno postao običaj u Hrvatskoj, samo na svojim Facebook stranicama. Oni jučerašnju utakmicu nisu vidjeli na isti način. Pročitajte što piše u njihovom priopćenju kojeg prenosimo u cijelosti:

„Posljednja tri dana, nakon pobjede protiv Italije kojom je Hrvatska osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini, svim smo svojim aktivnostima i treninzima posvećeni najvažnijoj utakmici u ovom trenutku, a to je četvrtfinale. Imali smo prilike uočiti da su od prve utakmice posljednjeg dana igranja po skupinama svi sigurni sudionici završnice odmarali svoje najvažnije igrače: od utakmice Španjolska-Crna Gora, preko Italije, Grčke, pa nakon nas i Srbije, te na kraju Brazila.

Na jučerašnjoj se utakmici na preporuku liječničkog tima štedjelo Lončara koji je protiv Italije zadobio jak udarac u glavu i kojem je tom prigodom slomljen zub te je zadobio pet šavova, Jokovića koji ima bolove u preponi, te Pavića koji ima problema s ramenom. Samim time, veća minutaža dala se igračima koji do sada nisu imali toliko prilike a važni su za utakmice koje nam predstoje.

Ujedno, u trenutku kada je Hrvatska igrala utakmicu s Francuzima, postojao je još čitav niz mogućnosti konačnog rasporeda u drugoj skupini, jer su još čak dvije utakmice igrane nakon utakmice Hrvatska-Francuska. To se posebno odnosi na utakmicu Brazil-Mađarska, stoga opcija namještanja suparnika definitivno nije utemeljena.

Jedino čemu je reprezentacija sada okrenuta jest plasman među 4 najbolje reprezentacije i osvajanje jedne od medalja.“

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Olimpijske igre Rio de JaneiroHrvatski vaterpolski savezvaterpoloHrvatska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti