Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Odličan dan hrvatskog skijanju na Sljemenu: Zubčić sjajan peti, sva četvorica osvajali bodove

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.01.21. | 16:09

Čak četvorica naših skijaša osvajali su bodove na domaćem terenu.

Sjajan dan za hrvatsko skijanje na Snow Queen Trophyju na Sljemenu.

Čak četvorica hrvatskih skijaša uspjela su osvojiti bodove, a najbolji je bio Filip Zubčić, koji je odradio svoju najbolju slalomsku utrku u karijeri i to na domaćem terenu.

Na koncu je završio kao peti sa 47 stotinki zaostatka za pobjednikom Strasserom. Matej Vidović je bio 12., Samuel Kolega 15., dok je Istok Rodeš završio kao 23. Slavio je Linus Strasser iz Njemačke kao prvi Nijemac s pobjedom u Zagrebu. Drugi je bio Austrijanac Manuel Feller (+0.10), a treći njegov sunarodnjak Marco Schwarz (+0.16)

Poredak:

foto: fis-ski.comfoto: fis-ski.com


U prvoj utrci, Filip Zubčić doskijao je do 10. mjesta, Istok Rodeš do 19. pozicije, Matej Vidović bio je 21., a Samuel Kolega plasirao se za posljednjeg 30. mjesta u drugu vožnju.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić startao je s broja 16. i bio odličan do same završnice prvog laufa, ali je na koncu ciljem prošao s desetim vremenom prve vožnje. Na prvom prolaznom vremenu imao je čak malu prednost, na drugom mali zaostatak ispred vodećeg, ali se krivo zabrojao u posljednjih nekoliko vrata i zamalo izletio. Srećom, uspio je završiti prvu vožnju, ali „plesanje“ pred ciljnu ravninu koštalo ga je većeg zaostatka pa je za vodećim Francuzom zaostao točno sekundu.

Istok Rodeš startao je s 33. pozicijie, a ciljem je prošao za saostatkom od samo 1.9 sekundi i najboljim rezultatom ove sezone, vrlo vjerojatno učinio dovoljno za plasman u drugu vožnju. Matej Vidović za vodećim je zakasnio 2.05 sekundi što je bilo dovoljno za 21. mjesto, a Samuel Kolega prošao je ciljem kao 30. pa pričekao još dvojicu vozača da završe prvi lauf i slavlje je moglo započeti.



Tagovi

Skijanjesvjetski kup u skijanjuSljemeFilip ZubčićVip Snow Queen Trophy

Ostale Vijesti