Odbojkašice započele operaciju Ankara: Cilj su Olimpijske igre

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.12.15. | 14:40

Hrvatske odbojkašice započele su sa ciklusom priprema za kvalifikacijski turnir u Ankari za plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godine.

Kako je objavljeno na službenim stranicama Hrvatskog odbojkaškog saveza, na prvu prozivku novoizabranom izborniku Miroslavu Aksentijeviću u Zagreb stigle su Maja Poljak, Mia Jerkov, Ana Grbac, Nikolina Jelić, Ivana Miloš i Vedrana Jakšetić.

Odbojkašice s novim stožerom počinju pripreme za vizu za Rio: Čeka nas zahtjevan turnir!

Za dva dana, točnije 21.12. priključuju im se u skladu sa svojim klupskim obvezama Iva Jurišić, Nikolina Božičević, Karla Klarić i Matea Rajković, a 26.12. Samanta Fabris, Katarina Barun, Mira Topić, Tamara Sušić i Bernarda Brčić.

Novi stožer uz izbornika Aksentijevića čine njegov pomoćnik Bojan Mirković, liječnik dr.Ivan Fattorini, direktor reprezentacija Frane Žanić, team manager Juraj Jogunica te fizioterapeuti Anamarija Radošević i Dean Mistura.

Odbojkašice će do polaska u Ankaru 27. prosinca trenirati u Domu odbojke u Zagrebu i prije početka kvalifikacijskog turnira za plasman na Olimpijske igre će odigrati pripremni turnir također u Ankari sa domaćinom Turskom i Poljskom 29. i 30.12.

Ključni kvalifikacijski turnir, koji je jači od ovogodišnjeg Europskog prvenstva i na kojem uz Hrvatsku sudjeluju Rusija, Italija, Turska, Poljska, Nizozemska, Njemačka i Belgija je na rasporedu od 4.1. do 10.1.2016.

Prvoplasirana reprezentacija će se direktno kvalificirati za OI 2016., a drugoplasirana i trećeplasirana ekipa će izboriti dodatne kvalifikacije u Japanu krajem svibnja 2016.

Ekipa je u najboljim igračkim godinama. Igračice maksimalno vjeruju u sebe i žele se kvalificirati na OI odmah, no, moramo biti realni. Obzirom na izjednačenu konkurenciju u Ankari, veliki uspjeh bit će izboriti i dodatne kvalifikacije u Japanu. Odlučivat će nijanse. Atmosfera je pozitivna i maksimalno radna. Pripreme su kratke, ali kako nama tako i našim protivnicama. Najvažnije je da svi budemo zdravi“, poručio je izbornik Aksentijević, dodajući kako će fokus biti na prvoj utakmici turnira.

Tempiramo sada formu kako fizičku tako i mentalnu za prvu utakmicu sa domaćinom Turskom 4.1.2016. Ako budemo u prilici da jedna ili dvije lopte odlučuju svaku utakmicu, u prednosti smo  obzirom na iskustvo i pojedinačnu kvalitetu Maje Poljak, Mije Jerkov i ostalih naših igračica, koje su za svaki klub na svijetu pojačanje“, naglasio je Aksentijević.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

OdbojkaOstali sportoviMiroslav AksentijevićBojan MirkovićKvalifikacije za Olimpijske igre

Ostale Vijesti