Odbojkašice s novim stožerom počinju pripreme za vizu za Rio: Čeka nas zahtjevan turnir!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.12.15. | 08:50

U Zagrebu se danas okuplja hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija, koju početkom siječnja sljedeće godine u Ankari očekuju europske kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Odbojkašice će vizu za Rio na siječanjskom turniru osam nacionalnih ekipa pokušati izboriti s novim-starim izbornikom Miroslavom Aksentijevićem, kojemu će asistirati njegov pomoćni Bojan Mirković, nekadašnji igrač zagrebačke Mladosti i hrvatske reprezentacije.

Nećemo biti u potpunom sastavu i neke igračice nisu niti potpuno zdrave, ali bit ćemo spremni. Pripreme su kratke, ali tako je za sve reprezentacije. Iskoristit ćemo ih maksimalno“, poručio je za Germanijak pomoćni trener Mirković.

Hrvatska olimpijske kvalifikacije otvara s domaćinom Turskom četvrtog siječnja u Sportskoj dvorani Baskent u Ankari.

Bolje je da otvaramo s Turskom jer bi moglo biti malo podcjenjivanja. Igrat ćemo s njima i pripremni turnir, ali skrivat ćemo se jer je skautiranje danas dovedeno do savršenstva“.

Petog siječnja je slobodan dan, a potom dan kasnije slijedi okršaj s Njemačkom, a onda s Nizozemskom.

Nizozemke su srebrne s ovogodišnjeg Europskog prvenstva. Izrazito su jaka i kompletna ekipa. Naše utakmice s njima su uvijek bile izuzetno napete i iscrpljujuće“.

Ali cilj se zna. Ako ništa drugo, barem osigurati mjesto u Japanu, na svjetskim kvalifikacijama.

Bio bi velik uspjeh kvalificirati se u Japan. A treba znati da svi mi sanjamo Olimpijske igre. Igračice su motivirane, kao i svi oko reprezentacije jer smo mišljenja da nemamo što izgubiti i idemo tamo rasterećeno“, poručio je pomoćnik izbornika Miroslava Aksentijevića.

Hrvatske odbojkašice u Ankaru putuju 27. prosinca, gdje će odigrati kratki pripremni turnir, a onda slijede kvalifikacije za OI.

Izravni plasman u Rio izborit će pobjednik turnira u Ankari, dok će drugo i treće mjesto voditi na svjetske kvalifikacije u svibnju iduće godine u Japanu.

Hrvatska je smještena u skupinu A zajedno s domaćinom Turskom, Njemačkom i Nizozemskom, dok su u drugoj grupi Rusija, Italija, Belgija i Poljska. Po dvije najbolje ekipe iz svake skupine će se plasirati u polufinale, a pobjedniku ide viza za Rio.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

hrvatska ženska odbojkaška reprezentacijaOdbojkaBojan Mirković

Ostale Vijesti