Odbojkašice pobjedom otvorile kvalifikacije za Euro

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 17.09.16. | 09:58

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija pobjedom je startala na prvom kvalifikacijskom turniru za Europsko prvenstvo 2017. godine.

Hrvatske odbojkašice su u skupini D u Portugalu pobijedile Slovačku s 3:0 u setovima - 25:12, 25: 15 i 25:18. Slovakinje su bile u krugu favorita u ovoj našoj skupini zajedno s Portugalom i Izraelom tako da su izabranice Miroslava Aksentijevića upisale vrijednu pobjedu u lovu na plasman na Europsko prvenstvo. Ovdje ih očekuju još utakmice protiv Izraela i Portugala, a potom sele u Rovinj gdje će se od 23. do 25. rujna odigrati drugi krug kvalifikacija.

Uspjeli smo tijekom cijelog meča održati visoku razinu igre, premda su nam protivnice bile Slovakinje koje su ove godine igrale u finalu Europske lige. Posebno je ohrabrujuće što je momčad odlično funkcionirala u fazi blok - obrana te nakon prijema servisa i tranzicije u fazu napada“, rekao je nakon utakmice izbornik Aksentijević, objavio je Hrvatski odbojkaški savez.

Najefikasnije su bile Mira Topić s 11, Samanta Fabris s 8, Mia Jerkov i Maja Poljak sa 6 te Ema Strunjak i Dinka Kulić s 3 poena.

Prvoplasirana reprezentacija će izravno otići na kontinentalnu smotru, dok drugoplasiranu ekipu čeka doigravanje s drugoplasiranom ekipom iz skupine F gdje igraju Bjelorusija, Češka, Slovenija i Grčka.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

hrvatska ženska odbojkaška reprezentacijakvalifikacije za Europsko prvenstvo odbojkašica

Ostale Vijesti