Odbojkašice maksimalne, odbojkašima i treći poraz u lovu na Euro

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.09.16. | 11:22

Polovičan uspjeh za hrvatske odbojkaše i odbojkašice na prvom turniru kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo sljedeće godine u Poljskoj, odnosno Azerbajdžanu i Gruziji za igračice.

Hrvatske odbojkašice su na turniru u Portugalu ostvarile sve tri pobjede. Nakon slavlja nad Slovačkom i Izraelom, jučer su izabranice Miroslava Aksentijevića svladale i domaće igračice Portugala, s također 3:0. Po setovima, 25:15, 25: 17 i 25:18.

Hrvatska je tako na ovom kvalifikacijskom turniru zauzela prvo mjesto bez izgubljenog seta s devet bodova, druga je Slovačka sa šest, treći Portugal s tri i četvrti Izrael bez bodova. Drugi krug kvalifikacija za kontinentalnu smotru se igra od 23. do 25. rujna u Rovinju, a naše su djevojke na korak do izravnog plasmana na Europsko prvenstvo. Prvoplasirana ekipa će izravno izboriti vizu za Azerbajdžan i Gruziju, a drugoplasirana ide u doigravanje s drugoplasiranom ekipom iz druge skupine.

 „Ozbiljnim i fokusiranim igrama nismo niti jednog trenutka dozvolili da dovedemo u pitanje našu ukupnu pobjedu na turniru. Zadovoljna sam što su mlađe igračice iskoristile pripreme i nastupe u reprezentaciji na najbolji način: potvrdile su da zaslužuju igrati za najbolju selekciju, a istodobno su pomagale nama iskusnijima, pa i dopustili izborniku Aksentijeviću da nas tijekom cijelog turnira može odmarati“, rekla je nakon susreta naša kapetanice Maja Poljak, prenose službene stranice Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Pomlađena hrvatska reprezentacija je podsjetimo, zabilježila sjajne rezultate na ovoljetnim turnirima iz serije Grand Prix, na kojima je osvojila prvo mjesto i ima 11 pobjeda u 12 posljednjih utakmica.

Stopama odbojkašica, nisu krenuli odbojkaši.

Naša je muška odbojkaška reprezentacija u kvalifikacijama za odlazak u Poljsku upisala sva tri poraza. Jučer je Hrvatska izgubila od Slovačke s 3:1. Izgubili su izabranici Igora Šimunčića sva tri seta u Slovačkoj na prvom turniru i izborili tek bod s Izraelom. Time su im šanse za plasman na Europsko prvenstvo svedene na minimum. Drugi turnir drugog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo igra se u Rovinju. U četvrtak naši momci igraju protiv Izraela s početkom u 20 sati.

(Foto: Zrinka Petrović/Facebook/Hrvatski odbojkaški savez)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

hrvatska ženska odbojkaška reprezentacijahrvatska muška odbojkaška reprezentacijaOdbojkakvalifikacije za Europsko prvenstvo odbojkašicakvalifikacije za Europsko prvenstvo odbojkašaEuropsko prvenstvo u odbojci 2017.

Ostale Vijesti