Odbojkašice još jednom bolje od Kube! Korak od Final Foura!

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 11.06.16. | 10:24

Hrvatske odbojkašice uspješno su startale na drugom turniru serije World Grand Prix treće jakosne skupine u Peruu.

Nakon sve tri pobjede na turniru u australskom Bendigu, izabranice Miroslava Aksentijevića nastavljaju u istom ritmu i na turniru u peruanskom Chiclayu.

Kako je objavio Hrvatski odbojkaški savez, Hrvatice su ponovno bile bolje od Kube i to s 3:0, u setovima - 25:13, 25:15, 25:13 te su s nova tri boda praktički plasirale na Final Four Grand Prixa u Kazahstanu. Za potvrdu plasman im samo treba pobjeda protiv Alžira, najslabije momčadi tih dviju kvalifikacijskih skupina.

Hrvatska i Peru sada imaju četiri pobjede i 12 bodova, dok Kuba ima samo dvije pobjede i šest bodova.

Ako se uzme u obzir umor koji je svladao igračice, te bolest koja je pogodila četiri reprezentativke, onda mogu reći da sam iznenađen visokom razinom igre koju su prikazale moje igračice. Kubanke smo dotukli servisima i odličnom blok obranom. Dovoljno je reći da je efikasnost napada ponovno bila sjajnih 44 posto, te da Kubanke nisu osvojile niti jedan poen nakon prijema servisa. Posebno imponira stabilnost i sigurnost u igri naše ekipe, te veliki iskorak u kvaliteti koji smo postigli. Sada bi tu razinu morali očuvati do završnice turnira“, rekao je izbornik Aksentijević.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Miroslav Aksentijevićhrvatska ženska odbojkaška reprezentacijaOdbojka

Ostale Vijesti