Odbojkašice iznenadile Kubu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.06.16. | 15:38

Pomlađena hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija priredila je veliko iznenađenje na otvaranju turnira iz serije World Grand Prix u australskom Bendigu.

Hrvatske odbojkašice pobijedile su favoriziranu reprezentaciju Kube s 3:1 - po setovima - 25:17, 21:25, 25:17 te 25:18. Zbog ozljeda i privatnih obveza, u Australiji nisu mogle nastupiti naše najiskusnije reprezentativke: Maja Poljak, Senna Ušić Jogunica, Ivana Miloš, Katarina Barun Šušnjar, Tamara Sušić, Jelena Alajbeg i Nikolina Božićević.

Umjesto njih, izbornik Miroslav Aksentijević poveo na put čak šest debitantica, Rene Šain, Emu Strunjak, Brunu Vranković, Ivu Jurišić, Betu Dumančić i Leu Cvetnić. Do tih mladih igračica ne nastupa ni za prvu momčad svojih klubova, no Aksentijević je procijenio da su to najperspektivnije djevojke bez obzira na njihov trenutni tretman i status u klubovima.

Najzaslužnije su za neočekivanu pobjedu nad Kubankama bile najbolje i najiskusnije igračice, Mia Jerkov, Samanta Fabris, Mira Topić, Ana Grbac, a velik su doprinos dale Šain, Strunjak i Dumančić.

Iako smo impresivno odigrali prvi set, gotovo bez pogreške, u drugom smo setu pali, napravili nekoliko naivnih grešaka, zbog čega su nas Kubanke odmah kaznile. No, najviše ohrabruje što su naše igračice ušle u treći set bez opterećenja slabije igre u drugom setu. Ponovno su zaigrale izvrsno, a čak su smogle snage da naprave preokret i sustignu vodstvo protivnica. Lagane tehničke pogreške koje smo napravili posljedica su neiskustva i mladosti, no unatoč toga, zahvaljujući prije svega vrhunskim igrama Mije Jerkov, Samante Fabris, Mire Topić, Ane Grbac, na kraju smo dobili i taj set“, rekao je nakon utakmice izbornik Aksentijević, prenose službene stranice Hrvatskog odbojkaškog saveza, dodajući:

U četvrtom se setu definitivno potvrdilo da smo postupili ispravno kada smo na turneju poveli pet mladih igračica koje su u potpunosti opravdale moje povjerenje. Imamo odličnu atmosferu u ekipi koja će sada, nakon pobjede nad Kubom, siguran sam, biti još i bolja. Sada ćemo biti pod pozitivnim pritiskom jer smo podigli ljestvicu, prije i više, nego li sam se nadao. Pobjeda nas, dakako, neće uspavati već će nam biti poticaj da sjajnu igru ponovimo protiv Kolumbije i Australije. Jamac za to su nam spoj iskustva i mladenačkog entuzijazma koje krasi našu reprezentaciju“.

Sutra hrvatska reprezentacija igra s Kolumbijom, a u nedjelju s domaćinima Australijom. Nakon toga reprezentacija seli u Južnu Ameriku, u Peru, gdje će im u drugom krugu World Grand Prixa protivnice ponovno biti Kubanke te reprezentacije Alžira i Perua. Nakon toga tri prvoplasirane reprezentacije odlaze na Final four World Grand Prixa u Kazahstan.

(Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

hrvatska ženska odbojkaška reprezentacijaMiroslav Aksentijević

Ostale Vijesti