Odbojkašice čekaju pobjedu Bjelorusije: Možemo još puno toga pokazati

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.09.15. | 13:50

Hrvatske odbojkašice jučer su upisale prvu pobjedu na Europskom prvenstvu u Rotterdamu, a večeras ih očekuje posljednji okršaj u skupini C, protiv jake Rusije.

Ruskinje brane naslov na kontinentalnoj smotri koja se održava u Belgiji i Nizozemskoj i izabranice Angela Vercesija teško mogu do iznenađenja, ali će prije tog okršaja s nestrpljenjem iščekivati ishod utakmice između Bjelorusije i Bugarske koja se igra prije naše.

Ako Bjelorusija dođe do pobjede, Hrvatska će kao trećeplasirana ekipa proći dalje u drugi krug. Moglo je biti i s malo manje neizvjesnosti, ali skupo nas je koštalo loše otvaranje Europskog prvenstva protiv Bjelorusije koja je slavila s lakih 3:0. Niti jučer protiv Bugarske nije bilo lako, susret je otišao u pet setova, ali sreća je na kraju bila na našoj strani.

Nakon grča od dana ranije, konačno je došla pobjeda. Iako, još nismo sve pokazale, ali smo barem sada odigrale utakmicu kao ekipa. Mislim da će u trećoj utakmici protiv Rusije, biti još bolje, samo da još do kraja otpustimo tu kočnicu koja je još uvijek malo zategnuta“, izjavila je za Sportske novosti dokapetanica hrvatske reprezentacije Senna Ušić Jogunica, dodajući kako su svjesne kvalitete večerašnjih protivnica, ali i kako se nada da se neće olako predati.

Ruskinje su sigurne za drugi krug, a nama bi ta pobjeda strahovito puno značila. Zato protiv njih moramo ići na sve ili ništa. Zapravo je najvažnije da odigramo tako da iz dvorane možemo izaći uzdignutih glava“.

Slično razmišlja i Ivana Miloš, koja je je u dvoboju protiv Bugarki ubacila najviše poena - 18.

Dan prije kao da je netko ugasio svjetlo, a protiv Bugarske smo pak sve došle na utakmicu. Bodrile smo se, pokazale timski duh i sve ono što je nedostajalo protiv Bjelorusije. Očito smo 'dizelašice' i treba nam da dođemo na radnu temperaturu na turniru“.

A radna temperatura bi se mogla podići u dvoboju protiv Rusije.

Ruskinje su uz Srbiju po meni glavni favorit za medalju, no njima taj susret ništa ne znači, za razliku od nas. Idemo na glavu protiv njih pa što bude. Iako realno, one igraju odbojku s druge planete, visoke su, brze, skaču trojni blok. Vidjet ćemo koliko im možemo parirati i hoće li nam se i rezultat Bjelorusije i Bugarske poklopiti. Mislim da ako ostanemo na turniru, možemo još puno toga pokazati“.

Utakmica trećeg kola skupine C Europskog prvenstva između Rusije i Hrvatske se igra večeras s početkom u 20 sati.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

hrvatska ženska odbojkaška reprezentacijaOdbojkaEuropsko prvenstvo u odbojci 2015.Ostali sportovi

Ostale Vijesti