Odbojkaši se sa sva tri poraza oprostili od Eura: Jednostavno nije išlo

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.10.15. | 13:30

Hrvatski odbojkaši su sa sva tri poraza u prvoj fazi natjecanja zaključili nastup na Europskom prvenstvu, koje se održava u Italiji i Bugarskoj.

Nakon poraza od Francuske i Italije, svoju šansu za prolaz u osminu finala tražili su u posljednjoj utakmici skupine B u Torinu, dvoboju protiv Estonije. Ali Estonci su dominirali u svim segmentima igre i slavili sa 3:0. Time su hrvatski odbojkaši zaključili nastup na kontinentalnoj smotri među 16 najboljih reprezentacija Europe sa sva tri poraza i bez osvojenog seta u tri meča.

Dali smo sve od sebe ali jednostavno nije išlo. Nadigrali su nas u svim segmentima igre, uz pomoć sjajne publike. Sada idemo okrenuti novu stranicu. Možda smo pali na psihološkom planu, ali svakoj momčadi je teško kada otvori susret sa 0:7. Teško je tada stizati rezultat i protivnika koji je dobio krila“, rekao je poslije utakmice organizator igre naše reprezentacije, Timofej Žukovski, prenose Sportske novosti.

Nije mogao biti zadovoljan niti hrvatski izbornik, Igor Šimunčić.

Je li nas sputala nervoza ili nešto drugo, to više nije važno. Činjenica je da se nismo držali dogovora za ovu utakmicu ni 20 posto. Je li presudila važnost utakmice ili nešto drugo, sada ne treba time razbijati glavu. Protivnik je odigrao vrhunsku utakmicu, nismo uspjeli dobiti niti jedan lagani poen, oni su bili iznimno fokusirani na nas. Mali izlaz iz ovoga je bio možda u drugom setu, imali smo egal do drugog tehničkog time-outa, no tada smo se trebali dignuti, a ne čekati da onu padnu. Oni nisu pali, mi se nismo digli i taj je set otišao u nepovrat“, pojasnio je Šimunčić.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

hrvatska muška odbojkaška reprezentacijaOdbojkaOstali sportovi

Ostale Vijesti