KACPER PEMPEL/Action Images
KACPER PEMPEL/Action Images

Obradović: „Utakmica četvrtfinala para gaće, moramo biti najbolji što znamo“

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 31.07.21. | 11:03

Barakude su izborile mjesto među najboljih osam

Hrvatska reprezentacija sjajnom pobjedom protiv Srbije rezultatom 14:12 osigurala je četvrtfinale na Olimpijskim igrama u Tokiju, a u zadnjem kolu protiv Španjolske može u borbu za medalje krenuti s prvog mjesta.

Nakon utakmice svoj osvrt dali su trener Ivica Tucak te jedan od junaka Paulo Obradović.

„Ovo je značajna pobjeda za nas. Definitivno smo unutra, prvi cilj je napravljen. Kao što je bilo do sada, ove dvije utakmice su pokazale da vrijedimo puno. Nikakva euforija. Tek sada dolazi ono najbitnije. Sad igramo sa Španjolskom za prvo mjesto u skupini. To nije bitno jer su u drugoj skupini rezultat svakakvi. Morat ću Paula Obradovića odmoriti, trpi užasne bolove. Hvala mu u ime cijele ekipe jer je stisnuo zube. Značajna pobjeda protiv velikog protivnika. Došli smo napraviti puno više nego biti u grupi“, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Barakude su vodile tokom cijelog susreta, no nije moglo bez drame pa su u par navrata dopustili Srbiji da se potpuno vrate u susret.

„Crne rupe su normalne, u svakom sportu se događaju. Nema nijedne ekipe koja igra od 1. do 32. minute savršeno. Ono što me ljuti su izrađene akcije. Ubili smo ih na početku, pa im poklanjali. Pun nas je bazen bio, bili smo moćni. Igrali smo igrača manje fenomenalno. Ništa napravili nismo, mirno dolje s nogama čvrsto na tlu, tek sad dolazi pravo, četvrtfinale. Šanse imamo velike“.

O suđenju ne treba puno trošiti riječi, no dojam je kako ponovno nije bilo na nivou ovako velikog natjecanja.

Ne smijem komentirati suđenje, zašto ovaj gospodin sudi nama treću utakmicu, ne znam ni to. Moramo biti jači od svega, oni su sudili kako misle da znaju, nema obaziranja. Ja ću reagirati ikada vidim da je to prešlo mjeru“, zaključio je Tucak.

Nakon izbornika pred mikrofon je stao junak Paulo Obradović, koji je unatoč ozljedi koju vuče od utakmice protiv Australije danas zabio četiri gola i uz to odigrao sjajnu partiju.

„Prije svega pozdravljam cijelu Hrvatsku, znamo da misle svi o nama. Hvala vam. Što se tiče ozljede, teška je i neugodna. Bol je neprestana. Stručni tim sve radi da me osposobi. Ta ozljeda će trajati duži period. Pokušat ću stisnuti koliko budem mogao. Sad smo u boljoj situaciji pa možda izbornik odluči jednu utakmicu bez mene“, započeo je Obradović.

Hrvatska je nakon startne pobjede nad Kazahstanom iznenađujuće poražena od Australije, no taj poraz kao da je trgnuo Barakude.

„Ušla nam je nesigurnost nakon poraza od Australije. Prva jaka utakmica nakon priprema. Šokiralo nas je, dobar šamar, međutim, poljuljali smo se, ali nakon utakmice s Crnom Gorom, stisnuli smo zube, pokazali da smo sjajni. Danas je bilo odlično od obrane do napada. sve smo ispoštovali. Protiv jedne Srbije koja je sjajna momčad. Ništa nije riješeno i gotovo. Ima uspona i padova na turniru, prvi cilj je napravljen poslije onog šoka“.

Barakude su današnjim trijumfom i matematički osigurali četvrtfinale, no pobjedom u zadnjem kolu mogu do prvog mjesta. Obradović ne želi kalkulirati, no zna koliko taj susret znači.

„Nisam razmišljao, koncentrirali smo se na ovu utakmicu. Nećemo kalkulirati. Idemo na prvo mjesto. Ne znam tko nam od tamo dolazi. Kako se kaže, ta utakmica četvrtfinala gaće para. Moramo biti najbolji što znamo. Pozdrav Hrvatskoj“, zaključio je Obradović.


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaPaulo ObradovićIvica TucakOlimpijske igre

Ostale Vijesti