HSTS
HSTS

Obnovljena suradnja hrvatskog i kineskog stolnog tenisa

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 13:24

Ovo nije prvi put da HSTS i NR Kina uspostavljaju suradnju u području stolnog tenisa

Hrvatski stolnoteniski savez, veleposlanstvo NR Kine u Hrvatskoj i Sveučilište u Šangaju potpisali su memorandum o suradnji što je sjajna vijest za hrvatski stolni tenis koji će time surađivati s nacijom koja je dugo vremena svjetski dominantna u ovom sportu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Delegacija Hrvatskog stolnoteniskog saveza, predvođena direktorom Renatom Čengićem, tajnikom Goranom Radanovićem te Tian Yuan, bivšom igračicom i izbornicom hrvatske reprezentacije, ugošćena je u veleposlanstvu NR Kine gdje je uz domaćina veleposlanika NR Kine u Hrvatskoj Qi Qianjina bila i jaka delegacija kineskog sveučilišta.

U Zagreb su stigli Li Yin, kancelar Sveučilišta u Šangaju i direktor stolnoteniskog centra (CTTC), Shi Zhihao, predsjednik stolnoteniskog centra na Šangajskom sveučilištu i bivši svjetski prvak, Ren Jie potpredsjednik CTTC-a, Zhang Dingding, supervizor međunarodnog stolnoteniskog centra na sveučilištu i Xia Mingna, direktorica za medije.

Ovo nije prvi put da HSTS i NR Kina uspostavljaju suradnju u području stolnog tenisa. Prva suradnja uspostavljena je 2020. i funkcionirala je neko vrijeme. U Hrvatskoj su gostovali kineski treneri, obilazili hrvatske klubove, a potom je sve stopirano zbog pandemije koronavirus. Dolaskom Zorana Primorca na čelo HSTS-a opet je zaživjela suradnja, a jedna od točaka njegove kampanje bila je obnova suradnje s Kinom.

„Ovo je nastavak suradnje koja je započeta prije Covida-19, nažalost akcija je prekinuta zbog pandemije. Bili smo jako zadovoljni s tim trenerima studentima te se sad ta suradnja opet obnavlja. Jedna od opcija našeg sporazuma je i što želimo slati naše igrače u Kinu. Jako smo zadovoljni s ovim projektom kao Savez, nadamo se da će naš mladi igrači imati najviše koristi od toga“, između ostaloga je rekao Zoran Primorac, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza.

„Ovo je veliki dan za naš savez jer nema jačeg partnera od Kine u ovom sportu. Za nas je to jako zanimljiva priča i hvala svima što je sve ekspresno dogovoreno. Ono što nas je najviše zanimalo je razmjena znanja. Dogovoreno je da će u Hrvatsku stići četiri trenera u prvoj fazi, koji će se ovdje zadržati tri ili četiri mjeseca. I pritom obilaziti naše klubove po Hrvatskoj. Treneri bi trebali stići u rujnu ili listopadu ove godine“. naglasio je direktor Renato Čengić.

Kinezi su izrazili spremnost da pomognu u razvoju hrvatskog stolnog tenisa, ali suradnja bi trebala ići u oba smjera. Njih zanima razvoj sportova u kojima nisu toliko dobri, a ponajviše ekipnih sportova poput nogometa, košarke, rukometa ili vaterpola. Zato je HSTS organizirao sastanak u Hrvatskom olimpijskom odboru gdje je kinesku delegaciju ugostio Damir Šegota, direktor ureda za olimpijske programe.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Hrvatska stolnoteniska reprezentacijastolni tenisKina

Ostale Vijesti