REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Novi ugovor za najboljeg svjetskog biciklista

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.10.24. | 19:21

Slovenac nastavlja s momčadi s kojom niže uspjehe

Najbolji svjetski biciklist, 26-godišnji Slovenac Tadej Pogačar, produžio je za još tri godine postojeći ugovor sa svojom sadašnjom momčadi UAE Emirates te se obvezao da će biti njenim članom do 2030., objavila je momčad sa sjedištem u Abu Dhabiju.

Financijski detalji ovog ugovora nisu objavljeni.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tadej Pogačar je u UAE Emirates došao 2019., dvije godine nakon osnivanja momčadi, koja je zahvaljujući sjajnom Slovencu i njegovim kolegama u 2024. osvojila naslov najbolje na UCI World Touru.

Slovenija već šestu godinu zaredom ima najboljeg na ljestvici Međunarodnog biciklističkog saveza, četvrtu godinu zaredom to je Tadej Pogačar, koji je naslijedio na "broju 1" Primoža Rogliča. Sezonu je završio s rekordnih 11.655 bodova. U 2024. je ostvario čak 25 pobjeda te postao treći biciklist u povijesti koji je u istoj godini osvojio Giro d'Italia, Tour de France i naslov svjetskog prvaka u cestovnoj utrci. Prije njega to su uspjeli napraviti samo Belgijac Eddy Merckx (1974.) i Irac Stephen Roche (1987.).

"Izuzetno sam ponosan što produžujem svoj angažman u ovoj momčadi. Ona je moj dom zadnjih pet godina i stvarno ne mogu zamisliti da budem negdje drugdje", rekao je Pogačar u službenom priopćenju objavljenom na mrežnom portalu momčadi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"S UAE Emiratesom sam doživio najljepše trenutke u karijeri, a zasluge za to imaju svi zaposlenici, čelni ljudi, momčadski kolege i partneri koji su mi pomogli da budem na najvišoj razini", dodao je.

Osim spomenute "Trostruke krune", od Pogačarovih pobjeda se izdvajaju trijumfi na jednodnevnim monumentalnim klasicima Liege-Bastogne-Liege i Lombardiju, na kojoj je slavio četvrti put zaredom i pridružio se legendarnom Talijanu Faustu Coppiju, jedinom četverostrukom pobjedniku ove utrke.

Bio je pobjednik u svim višednevnim utrkama u kojima je startao u ovoj godini, a nije prvi prošao ciljem samo na dvije jednodnevne utrke: bio je treći na monumentalnom klasiku Milano-Sanremo, a na Velikoj nagradi Quebeca je osvojio sedmo mjesto.

"Ova momčad mi daje najbolje šanse da se borim za pobjede, a ja baš to namjeravam činiti", zaključio je slovenski sportski fenomen.

Produženjem ugovora oduševljeni su i čelni ljudi UAE Emiratesa. Mauro Gianetti je rekao je da je Pogačar "vođa momčadi i najbolji biciklist na svijetu".

"Tadej nam je pristupio kao ambiciozan 20-godišnji mladić, a izrastao je u ovogodišnjeg pobjednika Gira, Toura i Svjetskog prvenstva. Njegov talent je neosporan, ali je i jedan od najvećih i najpredanijih radnika u biciklizmu. Zavrijedio je sve svoje uspjehe i oduševljen sam što će biti s nama još mnogo godina", zaključio je čelni čovjek UEA Emiratesa.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Tadej PogačarUAE

Ostale Vijesti