Novi udarac za hrvatsku atletiku: Ivančević također propušta SP

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 22.07.17. | 13:44

Nakon Blanke Vlašić, nastup na skorašnjem Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu otkazala je i najbrža Hrvatica Andrea Ivančević.

Hrvatska rekorderka na 100 i 100 metara s preponama Andrea Ivančević nije se oporavila od loma prsta lijeve noge i zbog toga neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu, koje se održava u Londonu od četvrtog do 13. kolovoza.

Napravili smo sve što je u našoj moći. Andrea je trenirala cijelo vrijeme ono što je ozljeda dopuštala, nije se predavala do posljednjeg dana, ali vrijeme nam je iscurilo. Oporavak se oduljio, nalazi rendgena nisu bili kakve smo očekivali, zakompliciralo se i morali smo se prestati nadati i okončati sezonu“, izjavio je za Sportske novosti trener naše trkačice Igor Čordaš.

Za Ivančević je sjajno krenula godina ali je zbog istegnuća zadnje lože morala propustiti Europsko dvoransko prvenstvo u Beogradu u kojem je mogla konkurirati za medalju. Zbog toga je sve snage bacila u ljetne pripreme i onda se nesretno ozlijedila posljednjeg dana priprema u Splitu.

Nije joj bilo lako prihvatiti da je sezona završena. Ali morala se pomiriti sa time. Nije mogla šest tjedana stati na nogu. Ono što je najbitnije je da nije izgubila motivaciju. Jako je motivirana za nastavak karijere i uvjeren sam da može dati još puno“.

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Andrea IvančevićAtletika

Ostale Vijesti